DDZ zet in 2019 in op (digitale) verbindingen

Gepubliceerd:
Assen -Wat gaat 2019 brengen voor De Drentse Zaak? Het ‘Jaar van de verbinding’ belooft in ieder geval bijzonder te worden. Het ondernemerscentrum wil meer verbindingen leggen en zich ook digitaal meer laten zien door onder meer een ‘ondernemerscommunity’ op te zetten. Ook wordt onderzocht hoe het ondernemerscentrum aan kennisoverdracht online kan gaan doen. In deze vooruitblik vertelt directeur Harry Weitering meer over de plannen.
vorige
 • Harry Weitering - © Foto Maurice Vos
  Harry Weitering - © Foto Maurice Vos
volgende

Natuurlijk gaat De Drentse Zaak het komende jaar door met wat het de afgelopen jaren ook deed: het helpen en begeleiden van (startende) ondernemers. Workshops als de Ladder naar Succes en evenementen als DDZ op Dinsdag keren dan ook in het nieuwe jaar terug. Ook de vaste inloopspreekuren zoals schuldhulpverlening voor ondernemers (maandag en woensdag) en het ondernemersklankbord (elke woensdag in de even weken) blijven bestaan. “We gaan vooral alles wat we al doen voortzetten”, vertelt directeur Harry Weitering. “Want die dingen werken. Maar 2019 moet ook het jaar van vernieuwing worden. Het staat allemaal nog in de steigers, maar we hebben plannen genoeg”, klinkt het mysterieus.

Online platform

Zo zet De Drentse Zaak in 2019 in op verbindingen: intern en extern. Om ondernemers van buiten te helpen, is ook verbinding tussen huurders nodig. Daarom zet De Drentse Zaak dat dit jaar centraal. Eén van de andere plannen is het oprichten van een ondernemerscommunity, een online platform waar ondernemers in de regio elkaar gemakkelijker kunnen vinden. “Linkedin is een fantastisch medium, maar ook zo groot. We willen regionaal meer verbindingen gaan leggen. Het moet een community worden waar je als ondernemer graag bij wilt horen. Daar gaan we voor.” Daarnaast wil het ondernemerscentrum - als aanvulling op de kennissessies en workshops die het al organiseert - ook meer aan online kennisoverdracht doen. “Denk aan bijvoorbeeld webinars”, verklapt Weitering. “Maar dit is allemaal nog in ontwikkeling.”

Natuurlijk moeten deze nieuwe plannen andere zaken niet in de weg zitten, benadrukt de directeur. “Daarom gaan we ook inventariseren waar ondernemers behoefte aan hebben. Denk aan voorzieningen, workshops en huisvesting. Die vraag gaan we intern onder huurders en extern onder de andere gebruikers uitzetten. Hoe kunnen we als ondernemerscentrum nog meer in die behoefte voorzien?”

Flexwerkplekken

Afgelopen jaar kreeg De Drentse Zaak twee extra kantoren erbij om te kunnen voorzien in de vraag. Al snel zaten ook die kantoren vol. Mensen die eens een dagje of met enige regelmaat in het ondernemerscentrum willen werken, kunnen in De Drentse Zaak nog wel terecht voor een flexwerkplek. Zo kunnen ze - tegen betaling - gebruik maken van de faciliteiten in het gebouw, zoals de mogelijkheden om klanten te ontvangen en te genieten van een goede kop koffie, thee of een smakelijke lunch.

Niet op zoek naar een flexplek, maar juist naar een geschikte locatie voor je vergadering of evenement? Ook daarvoor kun je in het monumentale pand aan de Beilerstraat terecht. Van grote vergaderruimte tot kleine spreekkamer: voor iedere activiteit is er een geschikte ruimte te vinden. De Drentse Zaak wenst iedereen een gezond, gelukkig en ondernemend 2019!

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.

Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

 • ​Indiaas grill en curry restaurant New Delhi staat stevig op de kaart

  Gepubliceerd: 17 januari 2019 11:30 ​Assen - Wie de specialiteiten van Indiaas grill en curry restaurant New Delhi nog niet kent, moet toch eens een bezoek brengen aan New Delhi waar de medewerkers keer op keer complimenten ontvangen op de heerlijke gerechten. Lees verder
 • Dé specialist voor uw scheidingsmediation of conflict

  (Advertorial) Gepubliceerd: 14 januari 2019 10:05 Van Riel Familierecht|Erfrecht is onlangs van start gegaan in Assen. Advocaat-mediator Bauke Lien van Riel is gespecialiseerd en gecertificeerd in familierecht, erfrecht en scheidingsmediation. Als enige in Drenthe voert Van Riel zowel het vFAS keurmerk voor deze specialisaties en is ze daarbij als mediator opgenomen in het MfN-register. Gegarandeerd deskundige hulp bij uw geschil dus. Lees verder
 • Bezoek landelijk unieke THBO-opleiding

  (Advertorial) Gepubliceerd: 17 januari 2019 16:59 De THBO-opleiding van Drenthe College Assen bestaat twintig jaar. Deze opleiding is uniek in Nederland. Maak kennis met studenten en docenten op de Open Dag van Drenthe College. Lees verder