​Beleef Kerst als nooit tevoren bij de Oranjerie in Zeijen

Gepubliceerd:
Zeijen- Na een week van hard werken achter gesloten deuren is de Oranjerie in Zeijen sinds begin deze week weer open. Eigenaresse Geeske de Vries heeft haar woonwinkel opnieuw – samen met haar team – omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving waar het tot en met 24 december volledig om Kerst draait.
vorige
 • © NDC Mediagroep
  © NDC Mediagroep
 • © NDC Mediagroep
  © NDC Mediagroep
 • © NDC Mediagroep
  © NDC Mediagroep
 • © NDC Mediagroep
  © NDC Mediagroep
 • © NDC Mediagroep
  © NDC Mediagroep
volgende

De beleving begint al buiten waar de klanten worden verwelkomd met een knapperend vuurtje en diverse mooie kerstartikelen. Eenmaal binnen worden de mensen getrakteerd op een glaasje Aspen Spice, een warme appelsap voorzien van een heerlijke winterse kruidenmix. ‘De mensen die hier komen wil ik écht welkom heten en een beleving aanbieden met mijn winkel. Warmte, gezelligheid en verrast worden. Dat is waar het hier om draait.’

Passie

Dat de Oranjerie geen doorsnee woonwinkel is, wordt na een rondgang al vlug duidelijk. Geekse runt haar zaak inmiddels 33 jaar en doet dit met een enorme dosis passie. Voor haar is het niet alleen de winkel draaien. Ze organiseert het hele jaar door bijzondere evenementen die tot in de kleinste details zijn uitgedacht. ‘En tussentijds is de winkel en bijbehorende theeschenkerij geopend’, glimlacht de inmiddels 67-jarige Geeske.

Bijzondere kerstballen

De Oranjerie is de komende weken dus gevuld met prachtige kerstartikelen. Mooie accessoires, lichtstrengen en natuurlijk veel versiering voor in de boom. Geeske heeft hiervoor een verzameling van bijzondere kerstballen en hangers bij elkaar gezocht, waaronder ook een serie echt oude ornamentjes en ballen. Dit alles wordt tentoongesteld tussen haar reguliere - voornamelijk oud-Engelse - assortiment en hangen er in de winkel een viertal bomen aan het plafond die zijn uitgedost met flonkerende en mooie kerstversiering. 

Led-kaarsen

En iets waar ze bijzonder trots op is, zijn de lange led-kaarsen voor in kandelaars. Geeske vond de zogeheten Smart Candles tijdens een van haar vele inkoopreizen naar Engeland en heeft alles op alles gezet deze in haar winkel te krijgen. Hiervoor liet ze het lampje zelf nog door ontwikkelen waardoor de kleur in niets afwijkt van echt kaarslicht. 

Christmas Fayre  

Het eerstvolgende evenement in de Oranjerie is op 8 en 9 december. De Victorian Christmas Fayre trekt jaarlijks mensen uit heel Nederland naar Zeijen. Geeske en haar personeel - die ze liefkozend vlinders noemt (de vrolijke dames fladderen de winkel in en uit) - gaan geheel in het Victoriaans gekleed. Er zijn zo’n 35 standhouders, er treden koren op, er is theater, een poppenspeler, demonstraties en heerlijk eten en drinken op een horecapleintje. En dat allemaal rondom de bijzondere woon-werklocatie van Geeske dat dateert van 1517.

Kaart

Haar klanten stuurt ze tweemaal per jaar een fraai ontworpen kaart met daarop een overzichtje van haar evenementen. Uiteraard naar eigen ontwerp. ‘Of ik ooit stop? Nee, daar denk ik nog helemaal niet aan. Dit is mijn grote passie en ik kan echt nog lang niet zonder’, besluit Geeske.