Luxe cafetaria geopend in Assen: De Frietbakkerie aan de Brink

Gepubliceerd:
Assen - In de week waarop de TT heel Assen in zijn greep hield, openden eveneens de deuren van een nieuwe bijzondere eetgelegenheid: De Frietbakkerie.
vorige
  • © NDC Mediagroep
    © NDC Mediagroep
volgende

Het bedrijf gevestigd aan de Brink 22 in Assen is geen standaard snackbar, maar een luxere cafetaria. De 29-jarige eigenaar Bjorn Tooren heeft zich de afgelopen twee jaar druk bezig gehouden met het concept voor zijn Frietbakkerie. Op zoek naar trends, hypes en natuurlijk de lekkere producten. ‘Zoals gezegd, geen standaard friettent’, legt Bjorn uit. ‘We richten ons op verse producten met een overheerlijke smaak.’

Vers

De keuze voor vers is meteen ook een keuze voor geen groot menu aan de wand vol standaardsnacks als kaassoufflés, picanto’s of een berehap. Bestel je bij de Frietbakkerie een patatje, dan krijg je een puntzak verse patat met daar bovenop een cupje saus naar keuze. Geen gesmeer met mayo tot aan je polsen dus.

De patat wordt vanaf de aardappel bereid door Bjorn. ‘Dat doe ik ook in de zaak. Dus het snijden en vervolgens bereiden. Verser dan dat krijg je niet en dat proef je.’

Diverse kroketten

Net als de friet zijn ook de snacks vers en verre van standaard. De Frietbakkerie biedt als specialiteit diverse kroketten. Bjorn stuitte in zijn zoektocht naar verse snacks op het bedrijf Krokettenkunst van Rien Prinsen. Hier worden kroketten handgemaakt en voorzien van een scala aan verschillende vullingen.

Dit varieert van vlees en vis tot aan kaas en groente.  ‘We zijn hier begonnen met drie varianten. Eentje met Parmezaanse kaas, een kroket met zalm en nog een soort gevuld met bospaddenstoelen. Tot nu toe zijn de reacties ontzettend goed. En na de zomer wil ik er nog twee soorten extra bij aanbieden’, aldus Bjorn. In Assen is de Frietbakkerie overigens de enige met deze kroketten in huis.

Het menu wordt compleet gemaakt met een huisgemaakte eierbal, een beter leven frikadel, verse hamburgers en een aantal verse broodjes. Ook deze zijn ambachtelijk bereid en belegd met verse producten.

Sfeervolle inrichting

En niet alleen het eten bij de Frietbakkerie wordt vers bereid. Ook de inrichting van de eettent is door Bjorn handgemaakt. Een mix van industrieel en veel steigerhout maakt het een sfeervolle plek om te genieten van een hapje en een drankje. ‘Het was flink hard werken en ben ontzettend blij met het resultaat. En nu doen we hier ons best om mensen lekkere en verse producten voor te schotelen’, besluit een trotse Bjorn.