Het nieuwe zaaiseizoen begint

(Advertorial)
Gepubliceerd:
Afrikaantjes, asters of begonia’s? Heb jij al nagedacht hoe je er van de zomer kleurrijk bij wilt zitten? Als je wilt genieten van een prachtig bloembed komend voorjaar, dan is het nu tijd om te gaan zaaien.
vorige
  • © Allezadenkopen.nl
    © Allezadenkopen.nl
volgende

Soorten bloemzaad

Er zijn veel verschillende soorten bloemzaad. Zo kan je bloemenzaad kopen voor eenjarige bloemen, maar ook tweejarige of zelfs meerjarige bloemen. Hieronder geven we drie bloemzaden-tips die je niet mag missen in het voorjaar van 2018.

IJsbloemen

Deze succulente eenjarige produceert in de zomer bloemen in oogverblindende kleuren. Ijsbloemen zijn mooi als bodembedekker. Bij bewolkte hemel blijven de bloemen gesloten. De bloem heeft vlezig groen blad,overdekt met glinsterende cellen. De zaadjes van de ijsbloem moeten worden gezaaid onder glas, in de volle grond of in potten. Hieronder geven we drie bloemzaden-tips die je niet mag missen in het voorjaar van 2018.

Gele Afrikaantjes

De bekende afrikaantjes zijn helder citroengeel, een kleur die in de border niet te missen valt. Het is een laaggroeiende soort met dubbele bloemen. Afrikaantjes zijn uitstekend geschikt voor de lage border en voor randen maar ook in potten, containers, kuipen en bakken doen ze het goed. Door regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen, wordt de bloeitijd verlengd. Afrikaantjes zijn goed bestand tegen droogte. Denk bij de jonge plantjes wel aan de slakken.

Multi seed pil

De Multi seed pil is het populairste bloemzaad van 2018: Kun je niet kiezen welke bloemsoort je graag wilt planten? Elke Multi-seed pil bevat circa 8 zaden en geeft een gegarandeerde opkomst van twee verschillende soorten. Zaai bij voorkeur direct in de pot waarin je de plant wil laten groeien of plant de jonge plant op een later tijdstip over in de tuin. Met deze unieke pil kweek je gemakkelijk, betrouwbaar en snel een fraaie combinatie van twee kwaliteitssoorten. Wat je noemt een uniek product.

Wanneer kun je het beste zaaien?

De meeste bloemzaden kun je eind maart of begin april in de tuin zaaien. Voor sommige bloemen is het beter om de zaden pas vanaf mei in de grond te doen. Na een paar weken verschijnen de eerste groene sprietjes al boven de grond. En met een paar weken geduld komen de eerste bloemen tevoorschijn.

Eenjarig of tweejarig?

Er is nog wel eens verwarring over wat eenjarig of tweejarig bloemzaad is. Dat heeft niet zozeer te maken met de levensduur maar eerder met de vraag hoe snel de bloem zal bloeien. Zo bloeien eenjarige planten binnen het jaar dat ze gezaaid zijn. Tweejarige zaden bloeien pas in het seizoen nadat ze gezaaid zijn.

Bloemzaad bestellen

Op onze website vind je ons complete assortiment bloemzaad. Er is keuze uit zo’n 300 verschillende soorten. Zaden kopen was nog nooit zo makkelijk. Bij Allezadenkopen.nl kun je online rustig ons hele aanbod aan zaad bekijken en een keuze maken. Ook kun je een selectie maken van bijvoorbeeld alleen eenjarige bloemen of juist  van alleen meerjarige bloemen. Wanneer je op werkdagen voor 12 uur bestelt, wordt de bestelling dezelfde dag nog verstuurd. Koop je bloemenzaden dus snel online en begin morgen met zaaien.