Winst FC Assen, verlies Achilles 1894, pak slaag Asser Boys

Gepubliceerd:
Assen – FC Assen is het nieuwe jaar prima begonnen. In de tweede klasse L werd Beilen zondag op eigen terrein verslagen met 0-2.
vorige
 • Dzenan Sarkinovic was trefzeker voor FC Assen. - © Meint Brookman
  Dzenan Sarkinovic was trefzeker voor FC Assen. - © Meint Brookman
volgende

Achilles 1894 verloor in de hoofdklasse B met 3-0 van vv Hoogland en Asser Boys kreeg in 2L een zevenklapper om de oren bij vv Lemelerveld: 7-0.

Achilles 1894

Achilles 1894 moest bij Hoogland aantreden tegen de nummer 6 van de ranglijst, terwijl de Assenaren bij winst weer enige aansluiting zouden krijgen bij de onderkant van de subtop in de hoofdklasse B. Na tien minuten in de eerste helft was het eerste kansje voor de gasten (Stan Haanstra) maar verderop in het eerste bedrijf was het vooral de thuisploeg die aandrong.

Dat resulteerde op slag van rust in een treffer van Bas Wobbes, terwijl Achilles een tegenslag moest incasseren in de vorm van een rode kaart voor Mehran Ali Pour Asli.

Ondanks die man minder-situatie gingen de bezoekers in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Rick Wiersma kreeg een goede mogelijkheid op de 1-1, maar het lukte de aanvaller niet om de bal tegen het net te krijgen.

Na 60 minuten stond Hoogland eveneens met tien man op het veld, toen Dave Dekker zijn tweede gele kaart kreeg. De Asser formatie schakelde een tandje bij, maar ook de invallers Jean Pierre N’Gouan en Youri Schuur kregen de gelijkmaker maar niet achter de sluitpost van Hoogland.

Het waren uiteindelijk de gastheren die in de slotfase toesloegen. In de 88ste minuut benutte Wobbes een toegekende strafschop en in blessuretijd bepaalde Stijn Mossink de eindstand op 3-0.

FC Assen

FC Assen zat in de laatste reeks voor de winterstop in de hoek waar de klappen vielen, maar de ploeg van trainer Harold Wekema boekte zondag bij de nummer 6 van de ranglijst, Beilen, weer eens een succesje.

De gasten zaten meteen goed in de wedstrijd en kwamen na ruim een half uur spelen in de eerste helft op voorsprong door een rake kopbal Dzenan Sarkinovic: 0-1.

FC Assen hield ook in de tweede helft goed stand tegen de gastheren, die maar niet in hun spel kwamen. En het was Leon van Broekhoven – die na een blessure nog maar een paar keer had getraind maar prima speelde - die vijf minuten voor tijd het definitieve vonnis velde over Beilen: 0-2.

Een fijne verrassing, aldus Wekema. ‘Zeker als je weet dat we in de winterstop geen enkele wedstrijd hebben gespeeld. Ik maakte me vooraf dan ook wel een beetje zorgen over het conditionele gedeelte, maar we hebben zelf prima gespeeld, Beilen had een off-day dus was de zege volkomen terecht. Hier kunnen we mee verder.’

Asser Boys

Asser Boys moest aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst en dat was te merken. Lemelerveld was op eigen veld heer en meester, zonder dat Asser Boys ook maar een moment de indruk wekte tegengas te kunnen geven.

Al na 8 minuten kwam de thuisploeg op 1-0 en bouwde de score gestaag uit. Bij rust stond Asser Boys al op een uitzichtloze 4-0 achterstand en in het tweede bedrijf zette Lemelerveld daar nog eens drie kruisjes bij: 7-0.

Tot grote teleurstelling van Asser Boys-coach Harm Hoverkamp. ‘We zijn vanmiddag door de ondergrens gezakt. Oké, Lemelerveld heeft een prima ploeg, maar wij hebben daar helemaal niets tegenover gezet. We hebben als ploeg en technische staf volledig gefaald. We gaan nu de bus in en moeten dit maar snel vergeten.’

Overige uitslag:

Annen – Bellingwolde 4-1

 • Mentaal sterke volleybalsters Sudosa-Desto knokken zich naar winst

  Gepubliceerd: 16 februari 2019 19:14 Assen – De volleybalsters van Sudosa-Desto leken zaterdagavond tegen een zeldzaam verlies in de eerste divisie aan te lopen. Maar de koploper toonde in de eigen Olympushal veerkracht en versloeg D.B.S alsnog met 3-2. Lees verder
 • LTC verplettert Mamio, Achilles 1894 pakt punt

  Gepubliceerd: 16 februari 2019 17:11 Assen – LTC kende zaterdag in de derde klasse C geen genade met Mamio. In Groningen haalden de Asseneren uit met 6-2. Achilles 1894 kwam in 3C bij Glimmen niet verder dan 0-0. Lees verder
 • ACV zet DUNO opzij

  Gepubliceerd: 16 februari 2019 16:30 Assen – ACV heeft zaterdagmiddag op het eigen sportpark Catawiki weinig moeite gehad met vv DUNO. De ploeg uit het Gelderse Doorwerth werd met 3-1 verslagen. Lees verder
 • Zaalvoetballers LTC laten zege in slotfase glippen

  Gepubliceerd: 16 februari 2019 00:39 Assen – De zaalvoetballers van LTC hebben vrijdagavond in de eerste divisie bij Scagha ’66 twee punten laten glippen. In de laatste minuut van de partij moest de Asser formatie in Schagen de 4-4 toestaan. Lees verder
 • Ronde van Drenthe omarmt initiatieven aangepast fietsen

  Gepubliceerd: 14 februari 2019 11:32 Assen/Hoogeveen - Na drie eerdere succesvolle toertochten voor handbikers houdt de Ronde van Drenthe op zaterdag 16 maart een toertocht die geschikt is voor mensen op aangepaste fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning. Voor dit nieuwe initiatief wordt nauw samengewerkt met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen, SportDrenthe en Hersenletsel on Tour. Lees verder