Asser hardloper Anno Huizenga schrijft Rabocup Loopcircuit op zijn naam

Gepubliceerd:
Assen – Anno Huizenga uit Assen heeft zaterdag het Rabocup Loopcircuit 2018 op zijn naam geschreven. Huizenga werd vijfde in de afsluitende Zeijer Strubbenloop en dat bleek voldoende voor de zege in het eindklassement.
vorige
  • Anno Huizenga en Olga Elling zijn blij met hun trofee.  - © Rabocup Loopcircuit
    Anno Huizenga en Olga Elling zijn blij met hun trofee. - © Rabocup Loopcircuit
volgende

Bij de mannen was de strijd om de winst in Zeijen snel gestreden. Wim Opten uit Annen nam al vrij vroeg in de wedstrijd de leiding en kon vervolgens zonder te veel moeite naar de winst lopen in 35.18 minuten.

Spannend

Achter Opten ging een groep lopers de strijd met elkaar aan om wie er verder op het podium zouden komen. Het waren Tim Grelling uit Groningen en Rikjan Bathoorn uit Peize die op het einde afstand namen van de overige lopers. Tot het eind aan bleef het spannend en met een spectaculaire sprint was het Grelling die de tweede plek pakte, Bathoorn werd zo derde. Beide mannen eindigden in 36.08.

Maar wie pakte de eindzege in het eindklassement? Bij de mannen ging de strijd nog tussen Anno Huizenga en Rikjan Bathoorn. Het verschil in het klassement vóór de wedstrijd in Zeijen was slechts drie punten. En na een zinderende wedstrijd waar Huizenga lang voor Bathoorn lag, eindigde Bathoorn toch nog voor Huizenga, die met 36.44 vijfde werd.

Dat was voor de Assenaar echter net voldoende om het Rabocup Loopcircuit 2018 te winnen.

Vrouwen

Bij de vrouwen leek het van te voren al duidelijk dat Olga Elling uit Vries er met de winst vandoor zou gaan. Uiteindelijk wist ze in stijl het loopcircuit op haar naam te zetten. Met winst in Zeijen pakte ze de overall-titel. Elling deed dat ook al in 2016, vorig jaar deed zij niet mee.