Enerverend middagje eindigt voor Asser Boys toch met drie punten

Gepubliceerd:
Assen – Een kapotte bus, een wedstrijd die daardoor later begint, twee rode kaarten en toch drie punten. Asser Boys maakte het zondagmiddag allemaal mee rond het uitduel met de hekkensluiter in 2L, sc Erica.
vorige
  • Trainer Harm Hovenkamp en matchwinner Rene Westerveen.  - © Bert Kleiker / Maurice Vos
    Trainer Harm Hovenkamp en matchwinner Rene Westerveen. - © Bert Kleiker / Maurice Vos
volgende

Het begon dus met de spelersbus, van FC Groningen nog wel, die onderweg naar Zuid-Oost Drenthe de geest gaf. Asser Boys-coach Harm Hovenkamp: ‘En ja, dan sta je plots langs de kant van de weg. Gelukkig was er snel een comfortabele dubbeldekker geregeld van Drenthe Tours, maar al met al begon de wedstrijd daardoor wel twintig minuten later.’

Zege must

Tegen Erica had Asser Boys al voorzichtig drie punten met potlood genoteerd, want de wedstrijd bij de hekkensluiter, zo beaamde ook Hovenkamp, móest een zege opleveren. Bij rust stond het echter nog steeds 0-0 en pas een kleine twintig minuten voor tijd tekende René Westerveen voor de 0-1.

Maar de thuisploeg kwam nog in dezelfde minuut langszij door een benutte strafschop en bij die gelijke stand moest Asser Boys ook nog eens twee keer een rode kaart incasseren. Justin Smeenge en Martijn Vos kregen ieder hun tweede gele prent.

Hovenkamp: ‘Het was ook knokvoetbal, maar beslist geen harde partij. Er floot echter een jonge scheidsrechter, waarvan ik vond dat ‘ie wat vaak beslissingen nam in het voordeel van Erica. En ja, Justin kreeg vervolgens twee keer geel voor aanmerkingen op de leiding. Ik begrijp de irritaties wel, maar soms moet je dan toch wat slimmer zijn. En Martijn kreeg de tweede gele kaart omdat hij te laat was met een tackle.’

Hart vast

De coach hield vervolgens zijn hart vast. Zijn ploeg leek dure punten te verspelen en Hovenkamp vreesde voor een slotoffensief van Erica tegen negen Asser spelers. Maar dat offensief bleef uit en uiteindelijk trokken de gasten de partij alsnog naar zich toe, toen Aniceit Komkep twee tegenstanders ‘parkeerde’ en Westerveen in staat stelde de 1-2 binnen te tikken.

Eind goed, al goed, lacht Hovenkamp. ‘Al met al een enerverend middagje met goede afloop!’

Tekst: Robbert Willemsen