​Assenaar Joop Kuik: Bijna 90 jaar, maar nog steeds zeer actief lid AAC’61

Gepubliceerd:
Assen – De atletiekvereniging AAC’61 uit Assen stond onlangs bij haar jaarlijkse afsluiting van het trimseizoen stil bij het oudste lid, Joop Kuik. De Assenaar viert op 14 juni zijn 90ste verjaardag, maar is nog steeds (zeer) actief en sportief.
vorige
  • Joop Kuik - © AAC'61
    Joop Kuik - © AAC'61
volgende

Weinig sportverenigingen, zo meldt de club, kunnen melden dat ze een actief lid in hun midden hebben die deze leeftijd heeft bereikt. ‘Joop doet trouw elke zondagmorgen mee met de groep fitnesswalking. Om 9.00 uur gaat de groep op pad door het Asserbos en omgeving, onder leiding van de beschikbare trainer. Dat is wisselend en bevordert de variatie van de wekelijkse routes en de opdrachten.’

Joop kan terugzien op een rijk sportleven, waarbij de grootste krent in de pap wel zijn wandeling in 2013 is naar het Spaanse Santiago de Compostella, met als startpunt het Portugese Porto in 2013.

Sportschool

Jarenlang deed de krasse Assenaar mee aan de zomerse conditietrainingen van schaatsvereniging de Scheuvelloper. En naast deelname aan de training bij AAC’61 geeft Joop zijn lijf regelmatig een extra beurt via een bezoek aan de sportschool. Die fysieke fitheid is ook wel nodig, want ’s zomers bevaart Joop de wateren tussen Denemarken en Friesland.

Maar ook politiek gezien blijft hij bij de tijd, op de ledenvergaderingen van de PvdA afdeling Assen ontbreekt Joop niet. En als er weer eens verkiezingen zijn, dan is zijn goede conditie mooi meegenomen als hij urenlang folders staat uit te delen….