Mixed team Asser Roeiclub wint Elfsteden Roeimarathon

Gepubliceerd:
Assen – Het mixed team van de Asser Roeiclub (ARC) heeft afgelopen weekeinde de Elfsteden Roeimarathon in Friesland op haar naam geschreven.
vorige
  • Een deel van het mixed team van ARC onderweg in Friesland. - © ARC
    Een deel van het mixed team van ARC onderweg in Friesland. - © ARC
volgende

ARC, met de voormalige roei-internationals Albertien Aukema, Liesbeth Jorritsma, Myke Mol en coupeganger Rieke Brinkman aan boord, liet een tijd van 18.09 uur noteren. Dat betekende winst bij de mixed teams en een vierde plek overall.

De Elfsteden Roeimarathon is een jaarlijkse roei-estafette die sinds 1984 wordt gehouden. Deze roeivariant van de Friese Elfstedentocht wordt geroeid op de vrijdagavond en -nacht en zaterdag na Hemelvaartsdag. Jaarlijks doen zo'n honderd binnen- en buitenlandse ploegen mee, samen goed voor ruim 1100 deelnemers. De roeiers binden met elkaar de strijd aan om de route van 210,44 kilometer als snelste af te leggen.

Estafette

Om het felbegeerde Elfstedenkruisje te verdienen, moeten de ploegen de tocht binnen 24 uur volbrengen. De deelnemende ploegen leggen het traject in estafettevorm af, zodat de boot (twee roeiers en de stuurman) om de zoveel kilometer een andere bezetting heeft. In de meeste gevallen rijden zes tot negen ploeggenoten in auto's mee met het traject en samen voltooien zij de roeimarathon.