Nieuwe procedure om Achilles 1894-middenvelder Rachid Traoré in Nederland te houden

Gepubliceerd:
Assen – Er is een nieuwe procedure in gang gezet om Rachid Traoré, middenvelder van de Asser hoofdklasser Achilles 1894, in Nederland te houden.
vorige
  • Rachid Traoré - © Youri Bakker
    Rachid Traoré - © Youri Bakker
volgende

Dat zegt Achilles-voorzitter Ronald Keen tegen de KNVB, die een reportage over Traoré maakte in Assen. Keen: ‘Een maand geleden is dit in gang gezet in samenwerking met een Amsterdams advocatenkantoor. Het zal nog wel even duren voordat hier uitsluitsel over komt, maar wij zullen in elk geval voor hem duimen.’

Burkina Faso

Rachid Traoré (23) kwam vijf jaar geleden vanuit Burkina Faso naar Nederland. Zijn beide ouders waren overleden en hij ging ‘op zoek naar een beter leven’, zoals de middenvelder laat weten tegenover de KNVB.

In 2017 kreeg Traoré te horen dat zijn asielaanvraag definitief was afgewezen en dat hij terug moet naar Burkina Faso. Achilles, maar ook zijn school, het Alfa College in Groningen, proberen hem nu alsnog hier te houden, zodat Traoré in Nederland een toekomst kan opbouwen. Hij heeft inmiddels onderdak gevonden bij een ploeggenoot.

Afgerond

Traoré wacht nu af wat de nieuwe procedure gaat brengen. Inmiddels gaat hij zo goed en zo kwaad als het verder met zijn leven in Nederland. Bij het Alfa College heeft hij inmiddels niveau 1 van de opleiding sport & bewegen afgerond en maakt hij dit jaar zijn examens voor het tweede niveau.

Traoré: ‘Ik hoop zo dat ik mag blijven, dan wil ik graag een voetbaldiploma halen, zodat ik hier jeugdtrainer kan worden. Over vijf jaar hoop ik gewoon te mogen werken. Het is zo lastig dat je wel wilt maar niet mag omdat je niet over papieren beschikt. Ik mag bijvoorbeeld geen rijbewijs halen of zelf geld verdienen. Als ik dan toch mag dromen: wie weet word ik hier dan ooit wel trainer van het eerste.’