AVO Assen moeizaam naar gelijkspel bij De Hoeve

Gepubliceerd:
Assen - De overgang van de zaal naar het veld verloopt stroef voor de korfballers van AVO Assen. Na de ruime nederlaag vorige week thuis tegen OWK volgde zondag in de Overgangsklasse een moeizaam gelijkspel bij De Hoeve: 14-14.
vorige
  • © AVO Assen
    © AVO Assen
volgende

Ook tegen OWK moest AVO aantreden zonder Joss Abbingh en Marije Lunshof. Na een 2–0 voorsprong voor de thuisclub pakte AVO het initiatief en nam met 2–3 de leiding. Er werd aan beide kanten hard gewerkt en goed druk gezet op de aanvallers. Dat leverde niet veel doelpunten op, maar beide teams bleven zo wel in elkaars schaduw. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft kon AVO wat afstand nemen en gingen de beide ploegen de rust in met 6–8.

Doorloopbal

In de zesde minuut van het tweede bedrijf werd een doorloopbal van AVO onreglementair verdedigd, maar de toegekende strafworp was niet aan de gasten besteed. Direct daarop scoorde De Hoeve wel en in plaats van 6–9 werd het dus 7–8. AVO had op dat moment ook het betere van het spel, maar benutte de kansen niet om de voorsprong uit te bouwen.

Integendeel, de thuisclub kwam terug tot 9–9 en nam het initiatief over van de Asser formatie. Via 9–10 werd het 12–10. In de laatste tien minuten van de partij was de aanvallende dreiging van de thuisclub groot en kon AVO de kansen die het kreeg andermaal niet afronden.

Punt

Met nog een minuut of drie te gaan en bij een stand van 14–12 zag het er voor de Assenaren niet goed uit. Toch kreeg AVO het voor elkaar in de slotminuten nog tweemaal te scoren, waardoor in elk geval een punt kon worden meegenomen naar Assen.

Doelpuntenmakers AVO: Marlou Kuiper (5x), Viola Bebingh (4x), Marko Dolsma (3x), Daniël Zonderman en Bas Lammerts (beiden 1x). Volgende week zaterdag 21 april speelt AVO thuis tegen De Wâlden, aanvang 15.30 uur. Komende woensdagavond speelt AVO eerst nog uit tegen Drachten/Van der Wiel in de kwartfinale van de Jan Mulderbeker.