Pak slaag voor LTC, klinkende zege Achilles 1894

Gepubliceerd:
Assen – LTC heeft het zaterdag niet kunnen bolwerken in Hoogeveen. In de topper in de derde klasse E kreeg de Asser formatie een fikse draai om de oren: 5-1.
vorige
  • © LTC
    © LTC
volgende

Daarmee nam Hoogeveen – op doelsaldo – de koppositie op de ranglijst over van LTC. Beide teams hebben 41 punten. Kleine pleister op de wond voor LTC was wellicht dat mede-titelkandidaat Lutten punten liet liggen bij SVN’69 (1-1). Lutten staat nu op 39 punten, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld dan Hoogeveen en LTC.

Het blijft dus ongemeen spannend bovenin in de derde klasse E. LTC had een mooie slag kunnen slaan in Hoogeveen en was ook belust op revanche na de 0-2 nederlaag op eigen veld tegen de zuidwest-Drenten eerder dit seizoen.

Het kwam er niet van. Hoogeveen gaf in de eerste helft vol gas en daar hadden de gasten uit Assen geen antwoord op. Bij rust stond het al 3-0. In het tweede bedrijf bracht Jarno Buist met een rake kopbal nog enige hoop terug in het Asser kamp, maar Hoogeveen maakte het karwei vervolgens gedecideerd af: 5-1.

Achilles 1894

De zaterdagvoetballers van Achilles 1894 kenden op sportpark Marsdijk een stroeve start tegen SVBO, maar liepen in de tweede helft alsnog uit naar een ruime 6-1 zege.

De bezoekers kwamen in Assen aan de leiding door een benutte penalty en Achilles herstelde daar pas in het tweede bedrijf van. Maar toen draaide de machine ook meteen op volle toeren. Vooral Eddy Koopman was op schot met drie treffers, het halve dozijn werd volgemaakt door Melvin Schoenmakers en Johan Brokaar: 6-1.

Omdat Elim in eigen huis Borger eveneens met 6-1 elimineerde, gaan Achilles en Elim nu beide aan kop in de vierde klasse E met ieder 39 punten. Elim heeft wel een aanzienlijk beter doelsaldo.