ACV laat in slotminuut peperdure punten glippen

Gepubliceerd:
Assen – ACV leek zaterdag op eigen veld drie zeer belangrijke punten op zak te hebben tegen ONS Sneek, maar moest met lede ogen toezien hoe de Friezen in de slotminuut alsnog toesloegen: 2-2.
vorige
  • © ACV
    © ACV
volgende

De twee verloren punten zouden aan het eind van de rit in de derde divisie wel eens peperduur kunnen zijn. Kelderconcurrent Capelle hield zaterdag namelijk de nummer 2 van de ranglijst Quick Boys in bedwang (1-1), waardoor het gat tussen beide degradatiekandidaten vier punten in het voordeel van Capelle blijft, met ACV op de voorlaatste en directe degradatieplek.

Omschakeling

ACV kroop zaterdag na een klein half uur door het oog van de naald toe Ale de Boer namens de gasten hard de lat boven ACV-goalie Ben Wormmeester raakte. Tien minuten later was het alsnog raak,  uit een snelle omschakeling na corner ACV tekende Curty Gonzales voor de 0-1.

Na rust was er een feller ACV te zien, wat resulteerde in kansen én doelpunten. Eerst werd een hoekschop van  Haaye Feenstra net naast gekopt door Guus de Vries en even later mocht Pascal Huser aanleggen voor een vrije trap na een behoorlijke overtreding op Erik Eleveld. Huser mikte de vrije trap in de korte hoek: 1-1.

En nadat weer De Vries een corner nog rakelings naast had gekopt, was het in de 72ste minuut andermaal Pascal Huser die een vrije trap fraai tegen de touwen krulde: 2-1.

Onmogelijke hoek

Tot aan de laatste minuut leek ACV daarmee op rozen te zitten, maar een laatste stuiptrekking van Sneek werd de Asser formatie fataal. Uit een onmogelijke hoek schoot de ingevallen Rein Werumeus Buning de Friezen toch nog naast de thuisploeg: 2-2.