Contract tussen WK IJsspeedway en Thialf Heerenveen verlengd

Gepubliceerd:
Assen – Mocht Assen nog voor 2022 een nieuwe kunstijsbaan hebben, dan zal de stad in elk geval tot na dat jaar moeten wachten op een eventuele terugkeer van het ijsspeedway.
vorige
  • © Harry Lasker
    © Harry Lasker
volgende

Het slotweekend van de WK-serie ijsspeedway, zo werd vrijdag bekend gemaakt, zal tot en met 2022 in Thialf worden gehouden. Het contract tussen organisator Motor Club Assen en het ijsstadion in Heerenveen is opengebroken en met drie jaar verlengd.

Het WK werd vorige week voor de tweede keer in Thialf verreden, nadat het hele ijsspeedwaycircus van Assen was verhuisd naar Heerenveen omdat de Drentse hoofdstad geen kunstijsbaan meer heeft.

Overstap geslaagd

Volgens organisator Theo Verdegem is die overstap van Drenthe naar Friesland geslaagd. ‘Het eerste jaar moesten we wennen, maar dit jaar was het alsof we hier al jaren komen. Niet alleen de organisatie maar ook de internationale motorfederatie FIM en de coureurs zijn tevreden over de faciliteiten van het stadion. Dit jaar waren er meer bezoekers’, aldus Verdegem tegenover de Leeuwarder Courant.