AVO Assen grijpt ondanks winst in Hoogkerk naast de titel

Gepubliceerd:
Assen – Tijdens de laatste competitieronde moesten de korfballers van AVO Assen hopen op een klein wonder om alsnog het kampioenschap in de Overgangsklasse binnen te halen. Zelf deed de ploeg van coach Pascal Zegwaard zaterdag wat het moest doen, winnen bij Hoogkerk: 21-26.
vorige
  • © AVO Assen
    © AVO Assen
volgende

Het wonder kwam er echter niet, want koploper Mid-Fryslân liet de titel niet meer glippen bij Amicitia en zegevierde met 17-25. AVO pakte op twee punten afstand nog wel de tweede plek in de eindrangschikking. De Assenaren gingen over OWK – de nieuwe ploeg van Zegwaard – heen, omdat de ploeg uit Oostwold met 28-22 verloor bij De Hoeve.

Rommelig

AVO kwam zaterdag binnen de lijnen zonder Marlou Kuiper en Marije Lunshof. De wedstrijd was rommelig. Al snel werd duidelijk dat de thuisploeg – dat als nummer laatst in de Overgangsklasse wanhopig probeerde degradatie af te wenden – een gebrek aan organisatie met een tomeloze inzet probeerde te compenseren.

AVO oogde beter, maar had teveel moeite om de kansen in doelpunten om te zetten. Zo bleven beide teams qua score dicht bij elkaar en bij de rust had AVO slechts een krappe 9 – 11 voorsprong opgebouwd.

In het tweede bedrijf ging het schotpercentage bij de gasten omhoog, wat na acht minuten resulteerde in een 10 – 15 tussenstand. AVO was weliswaar niet in beste doen, maar controleerde de partij wel.

Doelstelling

Hoogkerk zag al snel dat het vege lijf niet meer gered kon worden en moest zich tegen het einde neerleggen bij een 21-26 nederlaag én degradatie. En hoewel de tweede plek op de ranglijst verdienstelijk kan worden genoemd, werd de doelstelling voor aanvang van de zaalcompetitie, de titel en promotie, niet gehaald door AVO Assen.

De doelpuntenmakers in Hoogkerk voor AVO waren: Joss Abbingh (10x), Marit Smit (4x), Maaike Koster, Veerle Stougie, Viola Bebingh, Daniël Zonderman en Marko Dolsma (allen 2x), Angelique Dermois en Bas Lammerts (beiden 1x).

Veld

De aandacht wordt nu verlegd naar de tweede helft van de veldcompetitie, waar AVO samen met Mid-Fryslân in de top te vinden is. Op zaterdag 24 en dinsdag 27 maart speelt de Asser formatie oefenwedstrijden ter voorbereiding op de laatste zeven wedstrijden van de veldcompetitie. Die wordt op zaterdag 31 maart hervat met de return in Kampen tegen Wit-Blauw.