Omnigym Assen zoekt turntalent tijdens testdag

Gepubliceerd:
Assen - Hou je van koprollen, op de kop staan en hangen aan de rekstok? Dan is turnen misschien wel de sport voor jou. Je kunt je opgeven voor de Talententestdag van gym- en turnvereniging Omnigym in Assen.
vorige
  • © Pixabay
    © Pixabay
volgende

In een echte turnzaal kunnen de deelnemers ervaren welke oefeningen er gedaan worden op turnles en kunnen ze hun eigen kunsten laten zien. Naar aanleiding van deze les kunnen kinderen uitgenodigd worden voor een van de selectiegroepen van Omnigym Assen.

Opgeven

Dus wie dit allemaal leuk lijkt, kan zich opgeven voor de talentendag. Het is voor meisjes die geboren zijn in 2011, 2012 of 2013. De Talententestdag is op zaterdag 7 april, van 15.00 tot 16.30 uur in de turnzaal in sporthal de Timp aan de Thorbeckelaan in Assen. Voor opgave, stuur dan een mail naar sportimpuls@omnigym.nl en vermeld daarin de naam, geboortedatum, telefoonnummer (voor noodgevallen) en een mailadres van uw dochter.

Oudere kinderen

Regelmatig krijgt Omigym Assen de vraag of er ook een testdag is voor oudere kinderen. Turnen, zo laat de vereniging weten, is echter een sport waarbij het van belang is dat kinderen er vroeg mee beginnen. ‘De ontwikkeling van de motorische vaardigheden van een turnster is enorm en hoe jonger het kind, hoe makkelijker dat het oppakt.’

Meisjes uit 2009 zijn al bezig met hun eerste wedstrijdseizoen en voor meisjes uit 2010 komt hun eerste wedstrijdseizoen er al snel aan. ‘Hun voorbereiding is dus al in volle gang en uit ervaring blijkt dat het erg lastig is om deze achterstand in te halen.’

Recreatieve turngroepen

Via de recreatieve turngroepen - die starten op woensdag 21 maart -  is het voor oudere kinderen wel mogelijk om te gaan turnen. Van 14.30-15.30 uur is er een groep voor meisjes van 7-8 jaar in gymzaal de Epe. Van 15.30-16.30 uur is er nog een groep voor meisjes van 9-10 jaar. Voor opgave en meer informatie kan men ook mailen naar sportimpuls@omnigym.nl, Per groep zijn er 16 plekken.