FC Assen en LEO verlaten laatste plek na zeges, forse nederlaag Asser Boys

Gepubliceerd:
Assen – FC Assen heeft een lekkere zondag beleefd. Zelf won de ploeg in de eerste klasse F verrassend met 2-3 van de nummer 4 van de ranglijst, WVV, en het zag bovendien de concurrentie onderin punten inleveren.
vorige
  • Dzenan Sarkinovic, Sergio Danhof (FC Assen), Stefan Hendriks en Evan Sturing (LEO). - © FC Assen / LEO
    Dzenan Sarkinovic, Sergio Danhof (FC Assen), Stefan Hendriks en Evan Sturing (LEO). - © FC Assen / LEO
volgende

Asser Boys was op eigen veld kansloos tegen GOMOS (1-4) en LEO lijkt op het juiste moment het gaspedaal in de derde klasse B gevonden te hebben. De ploeg van coach Heiko van den Berg versloeg SVZ in Loon met 2-1.

FC Assen

FC Assen heeft de vermaledijde laatste plaats in de eerste klasse verlaten. Sterker, door de zege bij WVV wipte de ploeg van trainer Harold Wekema op de ranglijst in één keer over Nieuw-Buinen (1-1 tegen Bergum), Rolder Boys (0-3 nederlaag contra Alcides) en Frisia (3-0 verlies bij vv Emmen) heen.

De overwinning in Winschoten werd na een 0-0 ruststand bewerkstelligd. Wekema: ‘WVV was in de eerste helft de bovenliggende partij en ik had in de rust tegen de jongens gezegd het initiatief te pakken. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een sterkte tegenstander als WVV, maar we deden het wél.’

Kruising

Toch moesten de Assenaren eerst de 1-0 incasseren, alvorens FC Assen-spits Dzenan Sarkinovic voor de gelijkmaker tekende via een schitterende kopbal in de kruising. De thuisploeg pakte echter weer de leiding (2-1), maar mede dankzij goed keeperswerk van Renzo Hoving bleef FC Assen uitzicht houden op een goed resultaat.

Dat kwam er uiteindelijk ook. Weer Sarkinovic zorgde voor de 2-2 en het was Sergio Danhof die na  een snelle counter over drie schijven de 2-3 zege binnen werkte. Wekema: ‘Een prima resultaat, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het is wel fijn om weer eens te kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie, ik had vandaag vijf wisselspelers naast me zitten en dat is lang niet voorgekomen. Maar we blijven het van week tot week bekijken, te beginnen volgende week met de mooie derby thuis tegen Rolder Boys.’

Asser Boys

Dat Asser Boys het zondag aan de Lonerstraat moeilijk zou krijgen stond voor de partij tegen GOMOS al wel vast. De ploeg uit Norg voerde enige tijd de ranglijst in de tweede klasse K aan, zakte vervolgens ietwat weg maar staat nog altijd in de top-drie.

En GOMOS bleek inderdaad een maatje te groot voor Asser Boys.  Nadat in de beginfase een schot van Justin Smeenge nog uit het doel werd getikt, waren het na ruim 20 minuten spelen de gasten die de leiding namen. Even later ging een doelpoging van Jeroen Bergsma namens Asser Boys nog net voorlangs, maar tien minuten voor rust stond de 0-2 op het scorebord door een ongelukkig eigen doelpunt van Wouter Meertens.

GOMOS drukte in de tweede helft door en bouwde de voorsprong uit naar 0-4, de laatste treffer uit een strafschop. Het was René Westerveen die vlak voor tijd de spreekwoordelijke eer voor de gastheren redde: 1-4.

LEO

De overwinning vorige week op Actief noemde LEO-coach Heiko van den Berg de laatste strohalm die werd gegrepen om nog iets van het seizoen te maken in de derde klasse B. Zondag kwam in de vorm van tegenstander SVZ opnieuw een reddingsboei voorbij drijven, en ook daar klampte LEO zich aan vast middels een 2-1 overwinning.

Na ruim 20 minuten spelen in het eerste bedrijf was het Stefan Hendriks die de thuisploeg op voorsprong zette. SVZ kwam nog op gelijke hoogte, maar Evan Sturing zorgde er in de tweede helft voor dat LEO de tweede achtereenvolgende zege boekte: 2-1.

Vertrouwen

‘We hebben’, aldus een opgetogen Van den Berg, ‘de afgelopen periode goed kunnen trainen en versloegen in een oefenwedstrijd ook nog eens Nieuw-Roden. Drie zeges dus op rij, dat geeft de jongens vertrouwen en dat zie je terug in het veld. Bovendien kan ik weer kiezen uit een volledige, fitte groep en ik heb altijd gezegd, dat als LEO compleet is, we gewoon een derde klasse-waardige selectie hebben.’

Hoewel LEO de rode lantaarn in 3B heeft overgedaan aan Siddeburen, kijkt Van den Berg niet naar die ploeg. ‘Siddeburen moet, met drie punten achterstand op ons, nog zeven (!) wedstrijden inhalen. Zij gaan ons wel weer voorbij op de ranglijst. Wij moeten kijken naar de ploegen die boven ons staan en wat dat betreft is het wel lekker dat Actief en HSC zondag hebben verloren. Volgende week staat Kwiek op het programma. En die ploeg pakken we ook!’

Overige uitslagen:

Rolder Boys – Alcides 0-3

Siddeburen – Annen 0-2

VAKO - FC Zuidlaren 4-0

Weerdinge – Gieten 2-6

Gruno - Smilde'94 7-1

Tynaarlo – Warffum 0-0

Groen Geel – Eext 6-4