Wielrenners gaan tot het uiterste tijdens de TT Drenthe 500

Gepubliceerd:
Borger - In Borger staat dit weekend een grote uitdaging te wachten op de echte doorzetters op de racefiets. Ruim honderd renners gaan in hun eentje 500 km tijdrijden over de legendarische en historische 'Tour de TT route' door Drenthe.
vorige
  • Wielrennen.  - © Pixabay.com
    Wielrennen. - © Pixabay.com
volgende

Wie deze tocht voltooit is een echte 'Drentse oerheld'. De renners moeten tot het uiterste gaan om de tocht van dertig uur te volbrengen. Het wordt een fysieke en mentale slijtageslag.

De TT Drenthe 500 wordt verreden in rondes van 50 kilometer. De tocht gaat grotendeels over het historische traject van de TT waarop in de jaren 1925 tot 1954 de 500 cc motoren raasden. De eerste deelnemer wordt zaterdagochtend om elf uur weggeschoten door wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger Odoorn. Op zondag volgt na 500 kilometer natuurlijk een 'heldenontvangst'.

De deelnemers komen uit het gehele land en zelfs uit België en Duitsland. Daarnaast doen de oud-profs Gert Jakobs, Maarten den Bakker en Bart Voskamp mee als Team #Derrrannn. De deelnemers aan de 'light versie' van 250 kilometer starten zondagochtend vanaf vijf uur.

Kijk voor meer informatie op www.ttdrenthe500.nl