Asser chauffeur van Staphorster bedrijf betrokken bij zwaar ongeval A28. ‘Gelukkig goed afgelopen’

Gepubliceerd:
Assen – Een van de vrachtwagens, die vrijdagochtend was betrokken bij het grote ongeval op de A28 bij Assen, werd bestuurd door een 37-jarige Assenaar. Zijn werkgever, Roelof Redder van Redder Transport uit Staphorst, is blij dat alle betrokken het er levend vanaf hebben gebracht.
vorige
  • © Van Oost Media
    © Van Oost Media
volgende

Een bietenwagen, bestuurd door een 44-jarige man uit Roden, reed rond half zes in de richting van Groningen en raakte door nog onbekende oorzaak in de middenberm. De vrachtwagen werd op dat moment onbestuurbaar en knalde door de vangrail.

Lichtsignalen

Van de andere kant op de A28 kwamen twee vrachtwagens aanrijden. Die chauffeurs – de 37-jarige Assenaar en een 69-jarige man uit Groningen - werden door lichtsignalen van andere weggebruikers al gewaarschuwd, minderden snelheid maar konden  een aanrijding met de bietenwagen niet meer voorkomen.

Wat volgde was een enorme ravage, nadat de vrachtwagens op elkaar waren geklapt. De trucks raakten zwaar beschadigd en ladingen - bieten  en bouwmaterialen – kwamen op het wegdek terecht.

Hoofdwond

De Assenaar – die vanaf zijn huis op weg was naar Beilen voor de bevoorrading van supermarkt Jumbo - klapte met zijn hoofd door de voorruit, maar kwam er al met al goed vanaf. ‘Gelukkig’, vertelt Redder aan De Stentor, ‘is het goed afgelopen voor alle chauffeurs. Onze collega is ter observatie naar het ziekenhuis gegaan, maar hij had alleen een hoofdwond.'

De Assenaar is weer thuis om van de schrik te bekomen. Redder: 'In principe gaat hij dinsdag weer rijden. Wacht je langer, dan wordt de stap steeds groter.’

Veroorzaker

De chauffeur van de bietenauto – die door de brandweer uit zijn cabine moest worden gehaald - wordt in het politieonderzoek gezien als de veroorzaker van het ongeluk. De man uit Roden wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar op de weg en wordt gehoord als hij uit het ziekenhuis komt.

Lees ook: 

Ongeluk op A28 bij Assen: weg dicht tot 16.00 uur

Grote drukte op wegen Assen door ravage op afgesloten A28

Rijkswaterstaat werkt met man en macht aan opruimen ravage A28 Assen

Filmpje: Zo groot is de ravage op de A28 bij Assen