Werkzaamheden aanleg geluidsscherm in geluidswal Baggelhuizen begonnen

Gepubliceerd:
Assen – De gemeente Assen is begonnen met de werkzaamheden voor de realisatie van een geluidsscherm op de fietstunnel aan de Veenkampen in Baggelhuizen.
vorige
  • © Ida Ottens
    © Ida Ottens
volgende

Het scherm moet het ‘gat’ dichten in de geluidswal, die momenteel wordt gelegd langs de A28, om zou het geluid vanaf de snelweg de dempen. Door het scherm – een uitdrukkelijke wens van de bewoners – valt die wal 150.000 euro duurder uit dan de half miljoen euro die de aanleg van de aarden wand – 250 meter lang en acht meter hoog - aanvankelijk zou kosten.  

De Grontmij legt de wal gratis aan, maar het kost het de gemeente Assen 500.000 euro om van de grond – afkomstig van de herinrichting van het stationsgebied - af te komen. Het gaat in totaal om 80.000 kubieke meter grond.

Het werk aan het scherm en de totale wal worden volgens een woordvoerder van de gemeente eind volgend jaar afgerond.

Tekst: Robbert Willemsen

Lees ook:

Ideeën over verdere invulling geluidswal Baggelhuizen kunnen worden ingediend

‘Geluidswal A28 bij Baggelhuizen heeft geen effect’