Kinderombudsvrouw bezoekt Asser scoutinggroep De Zwervers

Gepubliceerd:
​Assen - Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer bracht zaterdagmiddag een bezoek aan Scoutinggroep De Zwervers in Assen. Zij deed dat als onderdeel van haar Kinderrechtentour.
vorige
 • © Aangeleverde foto
  © Aangeleverde foto
 • © Aangeleverde foto
  © Aangeleverde foto
 • © Aangeleverde foto
  © Aangeleverde foto
 • © Aangeleverde foto
  © Aangeleverde foto
volgende

De Kinderombudsvrouw reist twee weken lang door Nederland om van kinderen en jongeren te horen wat zij belangrijk vinden. Een bezoek aan een Scoutinggroep mocht daarbij volgens haar niet ontbreken.

Welzijn kinderen

De Ombudsvrouw wil via haar tour door Nederland zien wat er onder de jeugd leeft en waar zij in de toekomst op moet letten als het gaat om welzijn van kinderen. Vorige week ging zij daarom langs bij zwerfjongeren in Leeuwarden en binnenkort bezoekt zij kinderen in een kliniek voor eetstoornissen

Maar zaterdag dus Assen. Magrite Kalverboer werd welkom geheten door Fedde Boersma, directeur van Scouting Nederland, en vertegenwoordigers van Scoutinggroep de Zwervers uit Assen. Na een korte uitleg over wat Scouting is, kwamen de kinderen aan en kon de bijeenkomst echt beginnen.

Speciaal voor het bezoek van de Kinderombudsvrouw hadden de scouts (11-15 jaar) en de scouts met een beperking (kinderen met een beperking) samen een bijeenkomst georganiseerd. Na een mooie tocht door het bos met verschillende routetechnieken, arriveerden de scouts met de Kinderombudsvrouw weer bij hun gebouw.

Kinderen kunnen hier zichzelf zijn

Terwijl een deel van de scouts aan de slag ging met het bakken van heerlijke broodjes, ging een ander deel van de scouts in gesprek met de Kinderombudsvrouw over hun zorgen en wensen. Kalverboer sprak na afloop van een geslaagde dag. En zag de waarde van scouting. ‘Ik had nog nooit wat met scouting te maken gehad terwijl er toch 100.000 kinderen in Nederland aan scouting doen. Daarom vond ik het belangrijk om er te kijken. En ja, de kinderen kunnen hier echt zichzelf zijn. Heel belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling.’