Assenaren krijgen werkstraf voor poging diefstal en bezit harddrugs

Gepubliceerd:
Assen – Twee mannen uit Assen (31 en 37 jaar) kregen vrijdag werkstraffen opgelegd van de rechter voor hun betrokkenheid in februari van dit jaar bij een mislukte poging tot diefstal van onder meer koper in hun woonplaats en het bezit van harddrugs.
vorige
  • © Meint Brookman
    © Meint Brookman
volgende

Beide Assenaren kregen werkstraffen van 100 uur opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk. De twee braken op de nacht van 9 op 10 februari in bij een slooppand. De 37-jarige man verklaarde op zoek te zijn naar koper, zijn maat zei dat hij uitkeek naar spullen die voormalige bewoners mogelijk hadden achtergelaten.

Breekgeluiden

Omwonenden alarmeerden de politie toen ze breekgeluiden uit het pand hoorden komen. Agenten troffen de beide mannen in de buurt van het pand aan. In de sloopwoning werden twee tassen vol koper aangetroffen, klaar om mee te nemen.

De 37-jarige man vertelde dat hij het bij een poging had gehouden. Hij bekende het los wrikken van koperen buizen, maar hij besloot om de spullen toch maar niet mee te nemen. De 31-jarige man ontkende de koperdiefstal en het afbreken van buizen. ‘Ik was gewoon nieuwsgierig naar achtergelaten zaken’, vertelde hij.

Speed

Uiteindelijk nam hij ook niets mee. Wel werd er tijdens de aanhouding bijna vijf gram speed bij de 31-jarige man aangetroffen. Die zei dat te gebruiken om ‘rustig’ blijven.

De rechter hield het bij beide mannen op een poging tot diefstal. Wel kreeg de 37-jarige man er nog eens 20 uur extra bovenop zijn 100-urige werkstraf bij. Die hing nog boven zijn hoofd vanwege een eerder vergrijp. (ADP)