​Studenten gaan op TT Circuit Assen voor ronde-record elektrische racewagens

Gepubliceerd:
​Assen – Ze gaan er zaterdag voor. De studenten van InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool willen op het TT Circuit van Assen het ronde-record voor elektrische auto’s neerzetten.
vorige
  • ©  Automotive Technology InMotion
    © Automotive Technology InMotion
volgende

En de studenten hebben er alle vertrouwen in dat dat ook gaat lukken met hun elektrische bolide, de IM/e. Immers, in die wagen werden al de ronde-records op de circuits van het Belgische Zolder en Zandvoort gevestigd.

Topsnelheid

De topsnelheid van de IM/e is 285 kilometer per uur. Teammanager Teun van Beurden betwijfelt of die topsnelheid ook gehaald wordt op het waarschijnlijk hete heilige asfalt van Assen, want hoge temperaturen zijn vooral een aanslag op de conditie van de batterijen.

Op het circuit van Zandvoort haalde de elektrische raceauto tijdens de geslaagde recordpoging in juni een snelheid van 246 kilometer per uur. En die snelheid is zeker ook nodig in Assen. De bolide wordt zaterdag bestuurd door een professionele coureur, Jeroen Mul, die als testrijder in dienst is van het Italiaanse sportautomerk Lamborghini.

‘Experience Electric’

De recordpoging is in het kader van ‘Experience Electric’, die zaterdag op het TT Circuit wordt gehouden. Een 'elektrisch rijden-dag', waarbij het publiek ook zelf kan ervaren hoe het is om elektrisch te rijden. De dag begint om 10.00 uur.

Lees voor meer informatie: Zelf rijden en kijken tijdens 'Experience Electric’ op het TT Circuit​

De geslaagde recordpoging op Zandvoort