‘Disco Bullseye Assen dicht wegens brandgevaar’

Gepubliceerd:
Assen – Nog geen jaar na heropening van café Bullseye aan de Roldestraat in Assen stapte de huurbaas van pand, Roelof Kremer, naar de rechter. Hij wilde een ontruiming.
vorige
  • Het disco-gedeelte van Bullseye werd gesloten vanwege brandgevaar.  - © Youri Bakker
    Het disco-gedeelte van Bullseye werd gesloten vanwege brandgevaar. - © Youri Bakker
volgende

Horecaondernemer Paul van Essen verzuimt te betalen, aldus de huurbaas. De huurachterstand loopt inmiddels op tot ruim 17.000 euro. Maandag diende daarom een kort geding.

Achterstallig onderhoud

Van Essen klaagt op zijn beurt over het achterstallig onderhoud in het pand. Door de slechte elektrische installatie kampt het bedrijf met kortsluitingen. In januari ontstond een brandje in de meterkast. Een groot deel van het publiek bleef weg en de omzet kelderde. Van Essen vond het te gevaarlijk worden voor de discotheek op de bovenverdieping. Sindsdien is dat deel van het pand op slot, terwijl de disco juist was gecreëerd om de jeugd in Assen tegemoet te komen sinds de sluiting van de uitgaansgelegenheden aan de Brinkstraat. 

Van Essen mist hierdoor inkomsten. Kremer liet op zijn beurt de installatie doorlichten. ‘Die deugt’, zei hij tegen de rechter. Wel moet hij als verhuurder nog kozijnen en dakgoten vervangen. ‘Maar dat had tot nu toe geen haast.’

Installateur

Het lukte de rechter om de partijen maandag aan de onderhandelingstafel te krijgen. En met succes. De huurachterstand moet begin juli zijn weggewerkt en beide partijen wijzen samen een installateur aan die het elektra grondig bekijkt. De verhuurder neemt het herstel van eventuele gebreken voor zijn rekening. De huurder komt dan zijn betalingsverplichting na, zo werd afgesproken. (ADP)