Tonnen extra voor herstel Asser parkeergarage Triade

Gepubliceerd:
Assen – Het college van B en W van Assen wil 475.000 euro extra beschikbaar stellen voor het herstel van parkeergarage Triade om zo de regelmatige lekkages een halt toe te roepen.
vorige
 • © Arjan Schouwenburg
  © Arjan Schouwenburg
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Twitter
  © Twitter
 • © Robbert Willemsen
  © Robbert Willemsen
volgende

Nadat de gemeente de gunning voor het herstel had vrijgegeven, konden bedrijven zich inschrijven. De offertes die binnenkwamen bevatten echter veel hogere bedragen dan de kostenberaming – 2,4 miljoen euro - die de gemeente eerder had ontvangen.

Vervolgens werd de zaak opnieuw bekeken en blijkt dat de gemeente - vooral door gestegen bouwkosten - dieper in de buidel moet tasten om de parkeergarage waterdicht te krijgen. De bouwer van de parkeergarage, Heijmans, en opdrachtgever Ahold nemen volgens afspraak 1,4 miljoen euro van de kosten voor hun rekening, de gemeente draait op voor het restbedrag, dat nu dus hoger uitvalt. Daarnaast trekt de gemeente 75.000 euro uit voor LED-verlichting.

Gebreken

De parkeergarage in het centrum van Assen vertoont al sinds de oplevering in 2007 gebreken. Vooral na pittige regenbuien staan de parkeerplaatsen grotendeels blank door een haperende afvoer en hebben ook de winkels eronder last van het weglekkende water.