Ruud de Wild doet radio-uitzending in Emmer haaienbassin

Gepubliceerd:
Emmen – Dj Ruud de Wild van NPO Radio 2 gaat op 5 juni live uitzenden vanuit het voormalige haaienbassin van het Rensenpark. Deze locatie worden momenteel omgebouwd tot een duikattractie door Duikvereniging Emmen en Omstreken.
vorige
  • Ruud de Wild test het water in het bassin.  - © Gemeente Emmen
    Ruud de Wild test het water in het bassin. - © Gemeente Emmen
volgende

De bekende radiomaker was dinsdagochtend in Emmen aanwezig om te kijken of een uitzending onder water mogelijk is. De Wild testte in vol ornaat, dus met duikpak en al, het water. Volgens woordvoerder Johan Boers van de duikvereniging wordt er vooral gekeken naar de technische haalbaarheid of er nog sprake was van ‘kinderziektes.’ Die bleken er niet te zijn, dus De Wild en zijn team kunnen de sprong in het diepe wagen.

Volgens voorzitter Voorzitter Marcel Ebeltjes vond dinsdagmorgen de generale repetitie plaats. Er werd bekeken of alles goed werkt en of Ruud zich prettig voelt in het water.’ De Wild heeft volgens Ebeltjes in de afgelopen weken zijn duikbrevet gehaald en hard getraind om dit evenement voor elkaar te boksen. De Wild wil graag als eerste ter wereld een radioprogramma onder water presenteren.

De KRO/NCRV-jock presenteert van maandag tot en met vrijdag het programma De Wild in de Middag van 16.00 uur tot en met 18.00 uur.