250 cliënten van Vanboeijen rijden Rally zonder Poespas

Gepubliceerd:
​Assen – De Rally zonder Poespas is dit jaar op vrijdagavond 25 mei. Een bijzondere gebeurtenis waarbij in meer dan 150 oldtimers en cabrio’s en zo’n 250 cliënten en begeleiders van gehandicaptenorganisatie Vanboeijen een rit maken door Assen.
vorige
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
 • © Rene Legerstee
  © Rene Legerstee
volgende

Deelnemers aan de Rally zonder poespas zijn veelal mensen (chauffeurs) uit  het hele land die mensen met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag belangeloos trakteren op een uitje.

De rally start om 18.30 uur bij Eetcafé Lombok op Woonpark Diepstroeten in Assen en rijdt als een lang lint rond 20.45 uur door de binnenstad. De route: Kerkstraat, Marktstraat, Kruisstraat, Gedempte Singel, Nieuwe Huizen, Rolderstraat en daarna door Assen-Oost.

Speciaal voor deze doelgroep is de TT baan ‘s avonds vrijgegeven en kan de stoet naar hartenlust een aantal ronden onder deskundige  begeleiding van 50 motoren (verkeersbegeleiding) en politie over het circuit rijden.

Wijd en zijd bekend

De Rally zonder Poespas is  jaren geleden gestart op initiatief van Lodewijk en Irene Osse en vindt voor de 16de keer plaats. Inmiddels is de rally wijd en zijd bekend in de regio. Voor veel cliënten en chauffeurs is het één van de hoogtepunten van het jaar. Bijzonder aan de toerrit is dat deze mogelijk wordt gemaakt door de vele vrijwilligers met een oldtimer en cabrio’s die zich hebben aangemeld.  De rijders komen van heinde en verre, onder meer uit Den Haag, Zwolle, Emmen, Stadskanaal, Leeuwarden en Haulerwijk. Onder hen zijn ook veel Vrienden van Vanboeijen, die zich allen belangeloos inzetten voor mensen met een beperking.

Het eerste jaar deden er twaalf auto’s mee, nu het evenement uitgegroeid tot meer dan 150 oldtimers en bijzondere cabrio’s. Ook rijden er zeven busjes met  mindervaliden richting TT circuit en op de baan mogen de  chauffeurs met hun gasten een paar ronden rijden

De route wordt dit jaar vanaf Woonpark Diepstroeten begeleid worden door verkeersbegeleiders van 50 motoren en politie . Ook verkeersregelaars op de kruispunten zorgen dat alles veilig en snel verloopt.

Kazerne

Het  is niet alleen het rijden wat  de cliënten leuk vinden maar ook  wordt er een pitstop ingelast op de Johan Willem Friso kazerne, waar de stoet te gast is bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning.  De Landmacht showt  bijzondere voertuigen  aan de deelnemers.