Provincie zet streep door outleTT op TT-terrein

Gepubliceerd:
Assen - De provincie heeft een streep gezet door de OutleTT, die op het TT-terrein moest komen. Dat heeft Gedeputeerde Staten (GS) dinsdagmiddag bekend gemaakt.
vorige
  • © OutleTT
    © OutleTT
volgende

GS willen geen medewerking verlenen aan de realisatie van de outlet en legt daarom ook geen wijziging voor het bestemmingsplan van het TT-terrein voor aan Provinciale Staten (PS). 'En daarmee', zo laat GS weten, 'komt wat ons betreft nu een eind aan de discussie over de vestiging van een FOC.'

Weerstand

De gemeente Assen kwam begin 2015 met het plan voor een grote outlet langs de snelweg, wat al op veel weerstand stuitte bij ondernemers in de binnenstad. Ook PS waren in meerderheid tegen de oorspronkelijke opzet van initiatiefnemer Raymond Coronel. Volgens diverse provinciale partijen paste de OuteTT niet in de opzet van de Toeristische Recreatieve Zone die moet verrijzen naast het circuit.

De VVD wees er bijvoorbeeld op, dat er alleen maar vierkante meters winkelruimte bijkwam, terwijl in Nederland volgens de retailagenda juist vierkante meters winkelruimte moeten verdwijnen. 

Plan B

De gemeente Assen en Coronel kwamen vorig vervolgens met Plan B, maar dat week in beginsel - outletwinkels - niet veel af van Plan A. Dat vindt GS dus ook, vandaar dat het alternatief niet eens wordt ingebracht bij PS. Gedupteerde Tjisse Stelpstra: 'Wij constateren dat grootschalige detailhandel dominant is in de plannen. En de rest van de visie berust voor het grootste deel op intenties die nog lang niet op uitvoering gericht zijn.'