Advocaat: ‘We praten al drie kwartier over tien hennepplantjes. Tien!!'

Gepubliceerd:
Assen - Advocaat Cees Eenhoorn vond het maandag maar een zaak van niks. ‘We praten al drie kwartier. En waarover? Tien hennepplanten, mevrouw de rechter. Tien!!
vorige
  • © Fotostudio Wierd
    © Fotostudio Wierd
volgende

Eenhoorn stond een man (49) en vrouw (44) uit Assen bij voor een hennepkwekerij in hun woning. Beiden kregen een werkstraf van 30 uur opgelegd en zij moeten het geld terugbetalen dat met kweken van hennep is verdiend: ruim 2800 euro.

Kleine oogst

De kwekerij kwam vorig jaar op 17 februari aan het licht. Agenten ontmoetten de vrouw, die tien hennepplantjes water stond te geven. Een 24-jarige Assenaar knipte de plantjes. Hij kreeg hiervoor eveneens een werkstraf van dertig uur opgelegd. Het was hun derde kleine oogst, zei de vrouw tegen de agenten. Haar vriend was op dat moment niet thuis.

Uitzoekwerk

Eenhoorn had hier geen woorden voor. ‘Hun hele leven is op de kop gegooid. De rekeningen zijn nageplozen. Je mag vijf planten legaal telen. Zij dachten dat zij samen tien mochten hebben.’

De rechter vond dat hier wel sprake was van een strafbaar feit. ‘Ze hebben uitgezocht hoe ze moesten kweken, dan hadden ze ook moeten uitzoeken hoeveel ze mochten kweken.’ (ADP)