Politie rolt hennepkwekerij op in loods aan Ketellapperstraat Assen

Gepubliceerd:
Assen - De politie heeft donderdagochtend in een loods aan de Ketellapperstraat in Assen een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaren, een 48-jarige Groninger en tevens bestuurslid van No Surrender, en zijn 37-jarige vriendin werden aangehouden.
vorige
  • © Politie Noord-Nederland
    © Politie Noord-Nederland
  • © Politie Noord Nederland
    © Politie Noord Nederland
  • © Politie Noord Nederland
    © Politie Noord Nederland
volgende

In de kwekerij werden in een ruimte 350 geknipte planten inclusief de bijbehorende 12,4 kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. In een tweede volledig ingerichte ruimte werd een kwekerij zonder planten gevonden. De stroom en het water werden illegaal afgenomen.

Een grote hoeveelheid professioneel bouwgereedschap ter waarde van ongeveer 15.000 euro werd in beslag genomen. De kwekerij en de voor de kwekerij benodigde materialen werden vernietigd.

Kapmes

In en bij de woning van het stel in Groningen werd een grote hoeveelheid geld en waardevolle goederen zoals een motor, een snorscooter, sieraden, meerdere mobiele telefoons en laptops en een aanhanger gevonden en in beslag genomen. Tevens werden er twee kilo hennep, een boksbeugel, vier busjes pepperspray en een machete (kapmes) aangetroffen en meegenomen door de politie.

In de woning werd tevens geconstateerd dat gas en stroom illegaal werden afgenomen. De verdachten werden direct hiervan afgesloten.