Werkstraf voor mislukte inbraak bouwkeet Gasteren

Gepubliceerd:
Assen – Twee mannen uit Assen van 41 en 54 jaar zijn voor een mislukte inbraak in Gasteren veroordeeld tot een werkstraf van zestig en honderdtwintig uur. De jongste (41) kreeg de hoogste straf, omdat hij een strafblad heeft. Beiden werden tijdens een inbraak in een bouwkeet overlopen.
vorige
  • © Gerrit Jan Prakken
    © Gerrit Jan Prakken
volgende

Bij de politie kwam op 26 september een melding binnen dat op een bouwterrein in Gasteren mannen met een zaklantaarn rondliepen. De agenten besloten een kijkje te nemen. Op het moment dat zij ,Halt politie!!' riepen, doken twee mannen een sloot in. De twee mannen in de sloot waren de twee Assenaren. Die bekenden dat zij de deur van de bouwkeet hadden geforceerd. Beiden waren juist bezig met het vullen van een kruiwagen, toen zij in het volle licht werden gezet. Ze namen de benen, maar ver kwamen ze niet.

Het was baldadigheid, zeiden beiden tegen de rechter. Die dacht daar anders over. ,U moet met uw handen van andermans spullen afblijven. Doet u dat niet, dan maakt u zich schuldig aan een misdrijf.' De jongste kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd