Help mee tijdens bijenwerkdag, steun de wilde bijen!

Gepubliceerd:
​Assen - Om de wilde bijen te ondersteunen houdt Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer Drenthe in samenwerking met Nederland Zoemt op 9 en 10 maart de Bijenwerkdag op diverse locaties.
vorige
  • © Pixabay
    © Pixabay
volgende

Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80 procent van de bestuiving en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 357 soorten is bedreigd.

Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij. Dat gaat gebeuren op de bijenwerkdag. Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er bijenhotels gebouwd, open zandplekken gecreëerd en steilwandjes aangelegd. Tevens kan de voedselvoorziening (nectar en stuifmeel) worden verbeterd en daarom worden bloemen gezaaid en struiken geplant.

Van harte welkom

De Bijenwerkdag wordt in heel Nederland gehouden, in Drenthe wordt op 14 locaties gewerkt aan de ondersteuning van wilde bijen. In onder meer Zuidlaren, Ruinen, Assen, Meppel, Beilen en Gieten gaan vrijwilligers aan de slag. Op een aantal locaties is hulp van harte welkom. Wie ook mee wil doen: inschrijven kan via de website www.Nederlandzoemt.nl of www.nldoet.nl.  

Waar in Assen en omgeving?

Bijenwerkdag Duurzaamheidscentrum Assen  

Zaterdag 10 maart 2018

10.00 - 16.00 uur

De gemeente Assen, Het Drentse Landschap en Landschapsbeheer gaan de tuin bij het Duurzaamheidscentrum bij-vriendelijk inrichten. Er wordt een bijenheuvel ingericht en struiken en bomen aangeplant. Tot slot wordt een insectenhotel gebouwd en worden de plantenbakken ingeplant met bij-vriendelijke planten. Helpt u mee?

Bijenwerkdag Vlinderkamp Gieten

Vrijdag 9 maart 2018

13.00 - 16.30 uur

Vrijwilligers van IVN Aa en Hunze gaan aan de slag bij de Vlinderkamp in Gieten. Met leemhoudend zand wordt een nestelmuur voor bijen, vlinders en andere insecten aangelegd. Daarnaast worden er verschillende bij- en vlindervriendelijke struiken en bomen aangeplant.