Leerlingen produceren voor ‘t Vergiet

Gepubliceerd:
Gieten - Derdejaars HAVO/VWO leerlingen van het Dr. Nassau College Quintus in Assen hebben onder leiding van TalentThat verschillende producten ontwikkeld. De scholieren maakten voor opdrachtgever ‘t Vergiet uit Gieten producten binnen het vak digitaal produceren.
vorige
  • ©
    ©
volgende

Hierbij is gebruik gemaakt van innovatieve digitale productie technologieën waaronder 3D print techniek en werd rekening gehouden met circulair economische principes en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG-Goals). Onder grote belangstelling van onder andere familieleden en docenten presenteerden de leerlingen uit hun product. Ook de wethouders Anry Kleine Deters van de Gemeente Assen en Harry Dijkstra van de Gemeente Aa en Hunze waren hierbij aanwezig.

De bezoekers kenden punten toe aan de producten. Het prototype van het product met de hoogste score wordt doorontwikkeld en in een oplage gemaakt om te verkopen om geld in te zamelen voor Collectief ‘t Vergiet uit Gieten. Het Collectief heeft het doel om een medische post in te richten in de stad Rajgram.

TalentThat biedt onderwijsinstellingen de kennis en kunde welke nodig zijn om op te leiden voor de nieuwe Circulaire Economie, terwijl het de juiste omgeving creëert voor bewustwording en ontwikkeling van individueel talent.