Retropop strikt Ronan Keating en K’s Choice

Gepubliceerd:
Emmen - De organisatie van Retropop heeft nieuwe namen bekendgemaakt die vrijdag 8 en zaterdag 9 juni optreden op het festival aan de Grote Rietplas in Emmen: Ronan Keating, Roland Gift (bekend van de Fine Young Cannibals), K’s Choice en de Duitse rockband Razz.
vorige
 • Ronan Keating. - © Ronan Keating / pressphoto
  Ronan Keating. - © Ronan Keating / pressphoto
 • K's Choice. - © K's Choice / persfoto
  K's Choice. - © K's Choice / persfoto
 • Roland Gift / FYC. - © Roland Gift / persfoto
  Roland Gift / FYC. - © Roland Gift / persfoto
 • Razz. - © Razz / pressphoto
  Razz. - © Razz / pressphoto
volgende

Ronan Keating brak in 1994 door als de zanger van de populaire boyband Boyzone. Vijf jaar later begon hij een solocarrière, maar stond ook aan de wieg van Westlife. Sindsdien timmert hij als soloartiest aan de weg; in Nederland scoorde hij met ‘When you say nothing at all’, ‘Life is a rollercoaster’ en ‘If tomorrow never comes’ zijn grootste hits. Later dit jaar is hij in ons land special guest bij Toppers in Concert.

Ronan Keating speelt vrijdag op de Mainstage

K’s Choice

Broer Gert en zus Sarah Bettens vormen sinds 1993 het duo K’s Choice. Twee jaar later scoort de groep met het album ‘Paradise in me’ en de hit ‘Not an addict’. In 1996 en 1997 toert de Belgische groep door Amerika als voorprogramma van Alanis Morissette en is de wereldwijde doorbraak een feit. De poprock van K’s Choice domineert sindsdien af en aan de hit- en albumlijsten, terwijl de groep ook op de internationale podia (waaronder festivals als Roskilde en Pinkpop) een graag geziene gast is.

K’s Choice speelt vrijdag op de NoLimitStage

Roland Gift

Voor wie in de jaren tachtig de popmuziek nauwlettend in de gaten hield, kon niet heen om ‘She drives me crazy’ van Fine Young Cannibals. Daarmee scoorde de Engelse groep in ons land een top 3-hit in de eerste maand van 1989. De groep bestond toen inmiddels al vijf jaar: in Nederland was de debuutsingle ‘Johnny come home’ een kleine hit. Na het uiteenvallen in 1996 nam zanger Roland Gift de groepsnaam over. Sinds 2014 geeft hij onder zijn eigen naam en met een eigen band concerten, waarbij hij uiteraard de hits van Fine Young Cannibals niet aan zich voorbij laat gaan.

Roland Gift speelt zaterdag op de NoLimitStage

Razz

Als exponent van de nieuwe lichting rockbands behoort het uit Schöninghsdorf (Emsland) afkomstige Razz al jaren tot de belangrijke beloften van Duitsland. Het kwartet heeft inmiddels twee studioalbums op zijn naam staan en een flinke dosis podiumervaring. Vorig jaar stond de groep op het befaamde Rock am Ring festival. De stevige indierock van de groep wordt dikwijls vergeleken met Kings of Leon.
Razz speelde begin 2015 in het Duitse Meppen als support act van Kensington, waar ook een handjevol Nederlandse toeschouwers de groep aan het werk zag. Nu maakt de groep de sprong naar de andere kant van de grens. Is Razz het Duitse equivalent van Kensington? Op die vraag geeft de groep op de vrijdagavond van Retropop zelf antwoord.

Razz speelt vrijdag op de NoLimitStage

Kaartverkoop

Retropop kondigde eind november vorig jaar al de komst aan van Bryan Ferry, Anastacia, Chef’ Special, De Jeugd Van Tegenwoordig, Canshaker Pi, Jeangu Macrooy, Eut, The Godfathers, Chi Coltrane, Forever Amy, Bouke en Roots Riders aan. Vorige maand werd de komst van Public Image Ltd, Waylon, Dany Lademacher's Wild Romance en Martijn Fischer Zingt Hazes bevestigd.

Het festival aan de Grote Rietplas in Emmen biedt dit jaar voor het eerst een tweedaags programma. Op vrijdag 8 juni start de 17de editie van Retropop met optredens van Ronan Keating, K’s Choice, Ronnie Flex & Deuxperience Band, Racoon, Razz en Daredevils.

Retropop wil dit jaar doorgroeien tot 30.000 bezoekers. Het festivalterrein biedt op vrijdag 8 juni ruimte aan 10.000 bezoekers, terwijl een dag later maximaal 20.000 muziekliefhebbers de poorten kunnen passeren. Zowel dagkaarten als passe-partouts zijn te koop via de website van Retropop en Ticketmaster.