Provincie haalt verwaarloosde fietsen weg bij OV knooppunten Gieten en Borger

Gepubliceerd:
Gieten – De provincie gaat fietsen bij de OV-knooppunten in Gieten en Borger, die daar al geruime tijd staan in verwaarloosde staat, verwijderen.
vorige
  • © Pixabay
    © Pixabay
volgende

Vanaf 8 februari worden deze fietsen gelabeld met datum. Vier weken later worden de fietsen verwijderd. De provincie doet dit omdat er klachten binnen zijn gekomen over deze fietsen. ‘De tweewielers zorgen voor hinder en nemen onnodig stallingsplaatsen in bij de OV-knooppunten.’

Label

Het gaat om fietsen die duidelijk in verwaarloosde staat zijn en langer dan vier weken aaneengesloten op dezelfde plek staan. Dat geldt voor fietsen in de fietsenrekken of op een andere plaats op de OV-knooppunten. Medewerkers van de provincie Drenthe bevestigen een label met datum aan deze fietsen. Wie zo’n label aan zijn of haar fiets aantreft, heeft vier weken de tijd om de fiets op te halen.

Na die vier weken haalt de provincie de fiets weg. Alle verwaarloosde fietsen worden naar het wegensteunpunt Kloosterveen in Assen gebracht. Daar worden ze nog zes maanden bewaard.

Sleutel

Eigenaren kunnen hun fiets gedurende die zes maanden alsnog ophalen bij het wegensteunpunt. Daarbij moeten zij wel een fietssleutel kunnen tonen als bewijs.