Kolkende Taal in DNK Assen over ziekte en gezondheid

Gepubliceerd:
Assen - In De Nieuwe Kolk in Assen is op zondagmiddag 27 januari weer Kolkende Taal. Het thema deze middag is Ziekte & Gezondheid.
vorige
  • Sander de Hosson - © Marcel Jurian de Jong
    Sander de Hosson - © Marcel Jurian de Jong
volgende

Tijdens beide edities (om 13.30 en 15.30 uur) zijn onder anderen journalist en columnist Rosa Timmer, longarts en auteur Sander de Hosson, schrijfster Annemarie Bleeker en cabaretière Marjolijn van Kooten zijn te gast.

Boeken

Naast Ziekte & Gezondheid vormen de favoriete boeken van de gasten een rode draad in de gesprekken. Presentatrice Diana de Groot gaat hierover in gesprek met Sander de Hosson, longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis en auteur van het boek ‘Slotcouplet’, Mariska van Gennep, schrijfster van het boek 'ALS heb je niet alleen' en Marjolijn van Kooten.

Om 15.30 uur komt Rosa Timmer - bekend van haar werk als journalist en columnist - en haar openheid in haar columns over haar gezondheid aan het woord. Daarnaast is Saakje Mulder te gast. Mulder is directeur van het onderzoeksprogramma Lifelines, waarmee data en lichaamsmateriaal van 167.000 inwoners uit Drenthe, Groningen en Friesland wordt verzameld.

Militair

Ook Annemarie Bleeker, schrijver, beeldend kunstenaar en fotograaf, is te gast. Bleeker heeft onder meer het boek ‘Trijp’ geschreven,  een roman over militair Simon die traumatische ervaringen heeft opgedaan in Srebrenica.

De presentatie is in handen van Diana de Groot en de gesprekken worden afgewisseld met livemuziek.

Voor gratis toegangskaarten: www.dnk.nl, of te verkrijgen aan de balie van De Nieuwe Kolk en via 088 012 88 88.