Asser fotograaf Sake Elzinga vertelt in Jacobuskerk Rolde

Gepubliceerd:
Assen / Rolde – De Asser fotograaf Sake Elzinga is zondag 18 november te gast in de Jacobuskerk in Rolde, tijdens de Zinnige Zondagavond.
vorige
  • Sake Elzinga - © Ebel Zandstra
    Sake Elzinga - © Ebel Zandstra
volgende

Elzinga bekijkt de wereld al jarenlang door de lens van zijn camera en komt in Rolde vertellen over zijn werk en drijfveren. Duizenden keren ging hij op pad om politieke zaken, sport, kunst en cultuur voor kranten en tijdschriften vast te leggen. Met een aantal beelden won de Asser fotograaf internationale prijzen, maar ál zijn foto’s vertellen een verhaal. Sterker nog; ze vormen een wereldbeeld.

Inmiddels heeft de beeldcultuur een vlucht genomen, zit Elzinga 40 jaar in het vak en is de Assenaar ervan doordrongen dat ook hijzelf gevormd is door zijn foto’s. Elzinga laat aan de hand van zijn eigen werk zien welke plaatjes er achter de foto’s zitten en wat de kracht van beeld kan zijn.

De Zinnige Zondagavond op 18 november wordt georganiseerd door de Oecumenische werkgroep Bezinning en Verdieping in samenwerking met de Culturele Vereniging Rolde. De presentatie begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief koffie en thee.

Voor meer informatie www.jacobuskerkrolde.nl