Volop kinderactiviteiten in herfstvakantie in Gevangenismuseum Veenhuizen

Gepubliceerd:
Veenhuizen - In de herfstvakantie is het gezellig druk in het Gevangenismuseum. Omdat het Oktobermaand Kindermaand is én Museumkidsweek, zijn er op de zondagen in de vakantie extra leuke dingen te doen.
vorige
  • © Gevangenismuseum Veenhuizen
    © Gevangenismuseum Veenhuizen
  • © Gevangenismuseum Veenhuizen
    © Gevangenismuseum Veenhuizen
volgende

Kinderen t/m 12 jaar mogen de zondagen in Oktobermaand Kindermaand gratis het museum bezoeken; dan ligt er een echt boevenmaskertje voor hen klaar.

Boeven-knutseltafel

Op alle zondagen in oktober kunnen kinderen aanschuiven aan de Boeven-knutseltafel. Daar kunnen ze hun vingerafdrukken laten afnemen, een boevenkleurplaat of een eigen button maken. Of een heuse trekpop van Lange Leo, het populaire bajesboefje van het Gevangenismuseum.

Dat is op de zondagen 7, 14, 21 en 28 oktober, doorlopend tussen 11.00 – 17.00 uur. Deelname gratis.

Animatiefilmpjes maken

Een weeskind tot leven brengen in een filmpje, alleen door het bewegen van je eigen gezicht! Kinderen kunnen een cartoonfiguur van een weeskind uitkiezen dat vroeger in Veenhuizen woonde, het inkleuren en er dan een echt filmpje van maken, dat op het YouTube kanaal van Visueel Geweld gedownload kan worden.

Dat is op de zondagen 21 en 28 oktober, doorlopend tussen 11.00 – 15.00 uur. Deelname gratis.

Fotowedstrijd

Van 13 tot en met 28 oktober is het ook Museumkidsweek. Mascotte Tikkit heeft zich in het Gevangenismuseum verstopt, bij een heel bijzonder museumstuk. Kinderen die hem daar vinden en daar een foto van maken, kunnen een super vriendenfeestje winnen in een Kidsproof museum.