Doe inspiratie op bij natuurlijke tuinen in Assen en Grolloo

Gepubliceerd:
Assen - In het kader van de Velt-open tuindag stellen op zondag 3 juni de eigenaren van twee natuurrijke tuinen in Assen en één in Grolloo hun tuinen open voor het publiek.
vorige
  • © Aangeleverde foto
    © Aangeleverde foto
volgende

Het gaat om de tuinen ‘Groenten uit Grolloo’ aan de Rolderstraat 1 in Grolloo, ‘Het is zoals het is’ aan de Podzolhamel 12 in Assen en de ‘Cin-inhetgroen’ aan de Anreperstraat 114 A, eveneens in Assen.

Momenteel zijn onderwerpen als 'hoe houden we ons drinkwater schoon’, ‘hoe vergaat het de bijen en overige insecten in Drenthe’ en ‘hoe kan ik mijn tuin natuurvriendelijk onderhouden’ actueel. In hun tuinen willen deze deelnemers laten zien hoe je als burger een klein steentje kunt bijdragen.

Fiets

Bezoekers kunnen op zondag 3 juni op de fiets stappen en er een leuke dag van maken. Een fietsroute is te verkrijgen op elke locatie en leidt de bezoeker door het mooie Drentse landschap en langs de drie tuinen, elk met hun eigen karakter, die elk op eigen wijze de boodschap uitdragen dat duurzaam tuinieren zeker kan.

Belangstellenden, die na een bezoek aan de tuinen zeker met een schat aan ideeën en tuintips weer thuiskomen om zelf mee aan de slag te gaan, zijn op 3 juni welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.