Autismecafé Assen over Autisme en depressie

Gepubliceerd:
Assen - Op donderdag 29 maart is weer een Autismecafé in Assen. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het thema is deze keer ‘Autisme en depressie'.
vorige
  • © Aangeleverde foto
    © Aangeleverde foto
volgende

Autisme en depressie

Depressie komt naast een negatief zelfbeeld vaak voor bij mensen met autisme, zowel jong als oud. Geschat wordt dat 20 tot 30 procent van de mensen met autisme een vorm van depressie heeft. Het is niet altijd gemakkelijk te herkennen, omdat de symptomen van autisme en depressie wel eens door elkaar gehaald worden. 'Het is van belang om een depressie vroegtijdig te signaleren. Voor mensen met autisme is het vaak moeilijk om hun gevoelens en gedachten woorden te geven en sluiten ze zich af en trekken zich terug. Door goed te luisteren naar ouders en betrokkenen van de persoon met autisme en een beginnende depressie kan op tijd adequate hulp geboden worden. Zij kennen immers hun kind het beste', aldus het café.

Gastspreker

Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit onderwerp in gesprek met Vera van Kesteren, ouder van een zoon met autisme en een depressie. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen te delen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.autismecafe.nl of kunt u contact opnemen met Karin van Goor via email assen@autismecafe.nl. Het Autismecafé, locatie het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a.