Schilders exposeren in 'Hier kom ik weg'

Gepubliceerd:
Assen - Twaalf leden van het Drents Schildersgenootschap tonen in hun galerie in warenhuis Vanderveen in Assen op een bijzondere manier hun werk in de expositie Hier kom ik weg!
vorige
  • Fleur in Blauwe Jurk - © Drents Schildersgenootschap
    Fleur in Blauwe Jurk - © Drents Schildersgenootschap
volgende

Van iedere kunstenaar hangt er niet alleen recent werk, maar ook werk uit de jaren '70, '80 en '90, toen zij net waren afgestudeerd aan de academie. Kunst geeft altijd antwoord op de periode, waarin zij ontstaat en op de kwesties van die periode.

In de 3 decennia voor de eeuwwisseling zochten jonge kunstenaars oriëntatiepunten en stelden vragen over een steeds complexer wordende werkelijkheid en de rol van de kunstenaar daarin. Hoe is dat met de 12 exposanten, waren zij in het begin kinderen van hun tijd enhebben zij zich ontwikkeld tot de vakbekwame kunstenaars, die ze nu zijn?

Danloopt hun ontwikkeling parallel met de geschiedenis van het DSG, een groepkunstenaars, die staat voor honderd jaar schilderkunst in Drenthe. In Hier kom ik weg! is het antwoord te zien.

De expositie is te zien in Galerie DSG (woonetage Vanderveen) aan het Koopmansplein 16 in Assen. De expositie is van vrijdag 2 maart tot en met zaterdag 14 april.