‘De Kinder van Vrees’ in Bonifatiuskerk Vries

Gepubliceerd:
Vries - ‘De Kinder van Vrees’ is een hedendaagse multimedia-muziektheater-voorstelling, waar historische feiten en sagen vermengd raken met het leven van nu. En dat bij het oudste gebouw van de gemeente Tynaarlo: de kerk van Vries.
vorige
  • Nieuwe Beeldenstorm in de Bonifatiuskerk - © Festyvals
    Nieuwe Beeldenstorm in de Bonifatiuskerk - © Festyvals
volgende

Een avontuurlijke familievoorstelling over eer, wraak, geloof en liefde. De première is donderdag 15 februari om 20.00 uur. Daarna zijn er nog vijf voorstellingen met elk plaats voor 153 toeschouwers.

Theatergroep ‘E Poi” en de ’Want2Swing Bigband’ werken samen in deze reis van vrees en hoop. Het geheim van de 153 kinderen die in de kerk zijn gevonden rond het jaar 1000 tegen een bijzondere baby in 2018. In een mix van een sprookjesvertelling en een avonturenfilm beleeft u hoe o.a. de rattenvanger van Hamelen zijn entrée in Vries maakt. En wat heeft de zwangere Lucia te maken met De Vrouwen van NU en de aanleg van glasvezel?

Belevenis start al bij parkeerplaats

Voor de toeschouwers begint de beleving al bij het parkeren. Parkeren gebeurt bij het gemeentehuis in Vries aan het Kornoeljeplein 1. Ze lopen - voorafgegaan door een fluitist - naar de zuidkant van de kerk.

Hier begint de voorstelling, die bestaat uit drie verhaallijnen, met projecties op de kerk. Het publiek wordt meegenomen naar het jaar 1000. Ze zien de oude kerk en ze zien 153 kinderen; achter de muziek aan, hun noodlot tegemoet. De drie verhaallijnen worden door de toneelspelers van theatergroep ‘E Poi’ neergezet. Na 20 minuten pauze met koffie en thee begint het gedeelte in de kerk. In het koor zit de Bigband Want2Swing. Zij spelen bij binnenkomst de Kinder Symfonie van Leopold Mozart. Ook in de kerk zien we projecties afgewisseld met echt toneelspel.

De laatste tickets zijn te koop via www.dekindervanvrees.nl of www.festyvals.nl. De Kinder van Vrees is geschreven door Bert Rossing en Leny Hamminga.