Bos- en Houtdag bij Staatsbosbeheer Boomkroonpad

Gepubliceerd:
Drouwen - Zaterdag 24 februari kun je kijken naar demonstraties houtslepen en ‘woodcarving’ bij het Buitencentrum Boomkroonpad. Verschillende kinderactiviteiten maken het een leuke dag voor jong en oud.
vorige
  • © Staatsbosbeheer
    © Staatsbosbeheer
volgende

Houtslepen met paarden is inmiddels een ambacht geworden, maar vroeger had elke boswachterij van Staatsbosbeheer wel een houtsleper in dienst. Dat was echt een zwaar beroep; je moest er voor zorgen dat alle bomen die waren omgezaagd in het bos netjes langs de kant van de weg kwamen te liggen. Het was dus belangrijk dat je je paard goed onder controle had, zodat je met de lange bomen netjes tussen de ander bomen kon slepen.

Houtkunstenaar Edwin Dost laat op 24 februari zien dat je met een motorzaag prachtige kunstwerken kunt maken van hout: woodcarving voor professionals! Ook op gebied van houtoogst zijn er verschillende demonstraties. Wat dacht je van een indrukwekkende houtoogstmachine, ook wel harvester genoemd!

Kinderen kunnen tevens tegen een kleine vergoeding zelf een houten flipperkast of nestkastje timmeren.

Boswachter

Altijd al willen weten waarom er bomen worden gekapt en waar een boswachter rekening mee moet houden? Ga dan mee met één van de boswachters van Staatsbosbeheer en vraag hem de hemd van het lijf. Hij laat onderweg zien waarom de bomen gemarkeerd worden, hoe jong plantmateriaal eruit ziet en vertelt over zijn werk in het bos. Iedere 15 minuten vertrekt er een boswachter bij de infostand op het speelveld, hier zijn geen kosten aan verbonden.

Zaterdag 24 februari 2018 vab 10.00 tot 16.00 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen