Derde dinsdag over wereldvrede in DNK

Gepubliceerd:
Assen - Dinsdag 20 februari staat het programma ‘Derde Dinsdag’ in het teken van wereldvrede, een thema dat altijd speelt in de samenleving. Oorlogsveteraan Philip Messak vertelt deze avond in De Nieuwe Kolk over zijn uitzending naar Bosnië en de impact die een missie kan hebben op het hedendaagse leven.
vorige
  • © Youri Bakker
    © Youri Bakker
volgende

‘Er zijn op dit moment maar 11 conflictvrije landen ter wereld. Tien jaar geleden waren we een stuk dichterbij wereldvrede dan we nu zijn. Het conflict in het Midden-Oosten, de vluchtelingencrisis en een groter aantal terreuraanslagen hebben de wereld een stuk minder vredig gemaakt. De Derde Dinsdag van 20 februari aanstaande staat in het teken van wereldvrede’, aldus de organisatie.

Oorlogsveteraan Philip Messak is deze avond aanwezig om te vertellen over zijn missie. In 1995 ging hij op uitzending naar Bosnië. Hij neemt je mee naar deze missie en vertelt op welke manier hij toen heeft bijgedragen aan wereldvrede. Messak gaat hierbij in op persoonlijke ervaringen tijdens zijn uitzending en de impact hiervan op zijn hedendaagse leven. Hoe kun je traumatische ervaringen als deze het hoofd bieden?

Reserveer tickets via DNK.nl. Het programma is voor leden van de Bibliotheek van DNK gratis bij te wonen.