Taol an Taofel met proza, poëzie en muziek

Gepubliceerd:
Vries - Proza, poëzie en muziek in de streektaal en lekker eten zijn weer de ingrediënten op zondag 18 februari bij ‘Taol an Taofel’ in café Onder de Linden in Vries.
vorige
  • Huus van de Taol. - © Huus van de Taol
    Huus van de Taol. - © Huus van de Taol
volgende

De Drentse schrijvers Herma Stroetinga en Anne Doornbos presenteren die zondag tussen 11.00 en 14.00 uur in het sfeervolle café. Gasten op 18 februari zijn Andre van Gessel, Johan Veenstra en Roel Luchies en Henk Vleems.

Andre van Gessel woont in Doetinchem en is leidinggevende aan het Graafschap College, vaste columnist van het dagblad De Gelderlander en dichter-zanger. Hij schrijft gedichten die hij ook op muziek zet en begeleidt zichzelf op gitaar. In diverse bundels, boeken en cd’s is werk van Van Gessel te vinden.

Johan Veenstra is schrijver, liedjesmaker, dichter en woont in Nijeholtpade. Hij is een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers in het Stellingwerfs. Hij debuteerde als streektaalschrijver in 1971 in De Leeuwarder Courant. Onder de naam Stiekelstokkies las hij voor Omrop Fryslân jarenlang radiovertellingen voor. In 2009 ontving hij de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs.

The Scandals

Roel Luchies & Henk Vleems uit Gees traden in de 60 en 70 ‘er jaren samen op met de popband The Scandals. Na de muziek ging Roel in Emmen bij de beroepsbrandweer en werd Henk boer. Geïnspireerd door Harm en Roelof pakten zij een aantal jaren geleden de muziek toch weer op. Ondertussen hebben zij ook al een Drentstalige cd op hun naam staan: “Jaor’n Later”.

Taol an Taofel is er ook nog op zondag 25 maart 2018 van 11.00 tot 14.00 uur met als gasten Gert Constapel, Erik Hulsegge en Paul Mulder.

Het programma van Taol an Taofel van zondag 18 februari begint om11.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Reserveren kan tot zaterdagmorgen 17 februari 12.00 uur bij café ‘Onder de Linden”’, tel 0592-541224 of per mail: info@onderdelindenvries.nl