Buitendagen bij Buitencentrum Boomkroonpad

Gepubliceerd:
Drouwen - In de voorjaarsvakantie is er weer van alles te doen bij Buitencentrum Boomkroonpad. Op 20 en 27 februari kun je mee doen met de Buitendagen. Ze staan in het teken van vogels in de winter.
vorige
  • ©
    ©
volgende

Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over de vogels die in de winter in het bos leven. Aan het einde van de speurtocht wordt er een vogelverwenpakket gemaakt. Op dinsdag 20 en 27 februari staan er van 10.00 tot 15.00 uur vrijwilligers klaar die de kinderen helpen met het maken van een vogelverwenpakket. Vogels kunnen in de winter moeilijk aan voedsel komen. Zeker aan het einde van de winter wordt het voedsel schaars. Door zelf vetbollen te maken en pinda’s te rijgen en op te hangen in de tuin helpen we de vogels een handje. Bovendien kun je de vogels zo van dichtbij volgen en bekijken.

De speurtocht “Vogels in de winter” is vanaf 10.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele dag zelfstandig kunt lopen. Tijdens de voorjaarsvakantie is het Boomkroonpad dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het perfecte startpunt voor een prachtige boswandeling, speurtocht of heerlijke koffie met gebak bij het naastgelegen Bospaviljoen de Woudstee