Ongeluk op A28 bij Assen: weg dicht tot 16.00 uur

Gepubliceerd:
Assen - Door een ongeluk met drie vrachtwagens is vrijdagochtend de A28 ter hoogte van Assen dicht. Eén van de vrachtwagens is op zijn kant terechtgekomen. Eén rijbaan ligt bezaaid met suikerbieten. De verwachting is dat de weg nog tot 16.00 uur dicht is.
vorige
  • © GinoPress BV
    © GinoPress BV
  • © GinoPress B.V.
    © GinoPress B.V.
volgende

De chauffeur van de vrachtwagen met bieten raakte de macht over het stuur kwijt. Hij schoot door de middenberm de andere rijbaan op. Twee tegemoetkomende vrachtwagens, waaronder een van een transportbedrijf uit Staphorst, konden hem niet ontwijken en een forse klap volgde. Twee chauffeurs konden zelf uitstappen. De derde chauffeur moest door omstanders uit zijn wrak worden geholpen. 

Drie personen raakten gewond, waarvan er een naar het ziekenhuis moest worden gebracht. De politie leidt het verkeer vanuit het zuiden om via de N33 en N34, vanuit het noorden via de N34. Rijkswaterstaat adviseert om te rijden over de A32 en de A7.

Boetes voor negeren aanwijzingen Rijkswaterstaat

Politie Assen heeft inmiddels bekeuringen uitgeschreven, omdat automobilisten aanwijzingen van Rijkswaterstaat negeerden. Zij negeerden volgens de politie ter plaatse de grote lichtgevende pijl achter op een auto van een weginspecteur, die de richting N33 aangaf. Vervolgens slalomden ze om de pionnen heen om weer de A28 op te rijden, richting de plek van het ongeluk. 

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarbij wordt ook een drone ingezet die via beelden van bovenaf een goed overzicht geeft van de totale ravage.  

Busvervoer

Momenteel rijden de bussen op lijn 309 met vertraging ivm een ongeval op de A28. Houd rekening met 20 minuten extra reistijd.