Christien Appelo: Jezus, liefde en handdoeken voor Roemenië

Gepubliceerd:
​Het Portret - Elke week portretteert Maurice Vos in beeld en woord een bijzondere man of vrouw uit Assen of omgeving. Deze week: Christien Appelo.
vorige
  • Christien Appelo - © Maurice Vos
    Christien Appelo - © Maurice Vos
volgende

Naam: Christien Appelo (19)

Geboorteplaats: Assen

Woonplaats: Smilde

Studie: Maatschappelijke zorg en verzorgende IG

‘Door middel van een oproep op Facebook, via mijn kerk en via familie en vrienden heb ik 600 handdoeken verzameld voor een dorp in Roemenië waar ik komende week naartoe ga. De mensen van dat dorp hadden om handdoeken gevraagd omdat daarmee het verplegen van zieke mensen makkelijker en hygiënischer wordt.

Samen met een vriendin en een groep ga ik naar Roemenië en Oekraïne om kinderen te bezoeken die geen stabiele thuisbasis hebben. Deze kinderen kunnen vaak niet echt kind zijn, hebben angst of dragen verdriet met zich mee. Wij vermaken de kinderen met knutselen, sporten en spelletjes. Als het nodig is gaan wij ook kleine dingetjes opknappen, zoals verven of een hek repareren.

Wij willen zoveel mogelijk kinderen een vrolijke tijd en heel veel liefde geven. Ik kan niet alle liefde die ik van de Heer krijg voor mij zelf houden. Dat mag en wil ik uitdelen. Mijn vakantie offer ik daarvoor op. Ik ben zelf gezegend met het leven dat ik heb. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en draag geen angst met mij mee.

Het belangrijkste van alles is dat Jezus in mijn woont en dat is iets waar ik heel vrolijk van wordt. Mijn opdracht is om het evangelie te verspreiden en ik gun deze kinderen ook zo graag de blijdschap van Jezus.’

Voor meer info en een filmpje van voorgaande jaren: www.projectoekraine.nl