Kickbokser Joni Striper: ‘Ik wil nog steeds de beste worden’

Gepubliceerd:
​Het Portret - Elke week portretteert Maurice Vos in beeld en woord een bijzondere man of vrouw uit Assen of omgeving. Deze week: Joni Striper.
vorige
  • © Maurice Vos
    © Maurice Vos
volgende

Naam: Joni Striper (19)
Geboorteplaats: Assen
Woonplaats: Smilde
Beroep en studie: Verkoopspecialist in opleiding

‘Ik kickboks nu ongeveer 8 jaar. Ik was 11, 12 jaar oud toen ik begon met kickboksen. Ik ben dat gaan doen omdat ik van mijn voetbalclub af moest omdat mijn ouders geen kantinedienst konden draaien. Omdat ik niet zo’n type ben van het stilzitten, ging ik op zoek naar iets anders.

Mijn ouders kwamen met een advertentie in de Smildeger Neiskrant waarin stond dat Ben Tingen met kickbokslessen was begonnen. Mijn vader heeft vroeger ook altijd gekickbokst en vertelde mij dat het een leuke sport is. Hij stelde voor om een keer langs te gaan. Vanaf mijn eerst training was ik direct verkocht. Nu, acht jaar verder, train ik alweer een tijdje bij Glorious Gym van Anton Schut in Assen.

Kickboksen is zo veel meer dan alleen stoten en trappen, wat heel veel mensen wel denken. Er valt zó veel te leren en als je denkt dat je goed bent, dan kan het nog veel beter. Elke training denk ik ‘wat kan ik vandaag weer leren en verbeteren’. Dat vind ik het mooie aan kickboksen. Deze sport zal voor mij nooit saai worden.

Mijn ambities waren voor het kickboksen om de beste te worden. Nu ik zwanger ben, denk ik daar wel iets anders over. Natuurlijk wil ik nog steeds de beste worden, maar het zal nu wel anders lopen dan wat ik een jaar terug in gedachten had.

Na de geboorte van mijn dochter ga ik zeker weer kickboksen. Hoe snel dat zal zijn, dat weet ik nog niet. Ik hoop zo snel mogelijk. Gewoon eerst weer lekker beginnen met trainen. Daarna wil ik ook zeker weer wedstrijden gaan doen en dan zien we wel hoe het verder loopt. Maar één ding is zeker: hier eindigt het nog niet!’