‘t Aol’ volk speelt ‘Een lot oet de loterij’

Gepubliceerd:
Assen - ‘t Aol’ volk speelt vrijdag 9 maart het blijspel ‘Een lot oet de loterij’. Het toneelstuk van Jannes Bennen wordt gespeelt in Podium Zuidhaege in Assen.
vorige
  • ©
    ©
volgende

Een lot oet de loterij

Arend en Griet Brouwer hebben samen met hun ongetrouwde, niet zo pientere, thuiswonende zoon Fritsie een boerenbedrijf. Als op een goeie dag de postbode een aangetekende brief komt brengen verandert het leven van de familie Brouwer ingrijpend. Ze hebben een dikke prijs gewonnen in de loterij en zijn opeens rijk. Dit grote nieuws willen ze uiteraard niet aan de grote klok hangen, maar dat valt niet altijd mee.

Als niet lang daarna een hoogzwangere vrouw op de deel staat en zegt dat ze zwanger is van Fritsie dan zijn de rapen helemaal gaar. Omdat een praatgrage buurvrouw en enige andere mensen zich teveel met alles gaan bemoeien gebeuren er dingen die niemand vooraf had kunnen voorspellen. Het is maar de vraag wie er uiteindelijk met de dikke prijs van door gaat.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.podiumzuidhaege.nl of aan de kassa. Aanvang is vrijdag 9 maart om 20.00 uur in Podium Zuidhaege.